Felaketin 6'ncı gününde Tut ilçesi Ömerova Deresi ve çevresinde jandarma, polis ve AFAD ekipleri çalışmalar gerçekleştiriyor. Jandarma Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri, Polis Dalgıç ekipleri ve AFAD ekiplerince Tut ilçesine bağlı Boyundere köyü alt kısmında bulunan HES kanalında ve yükleme havuzunda arama yapıldı.

Tüm Türkiye Bayram Namazından Sonra Gazze'ye dua olup akacak Tüm Türkiye Bayram Namazından Sonra Gazze'ye dua olup akacak

Ekipler hem şişme botlarla hem de yaya vaziyette kanal içerisinde arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalara Türk Silahlı Kuvvetleri Komando Birliği ekipleri tarafından da dronla destek verildi.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Boyundere Köyü Muhtarı Mahmut Seçkin, "Şu anda Boyundere köyünün HES kanalının yükleme havuzundayız. Aramalar devam ediyor. Sabah saat 10-11 sularında anneyi buldular. Şu an ufak çocuk kayıp onu aramaktalar. Aramalar devam ediyor" diye konuştu.

1,5 yaşındaki Zeynep hassas burunlu köpek ile aranıyor

Felaketin 6'inci gününde Tut ilçesi Ömerova Deresi ve çevresinde jandarma ekipleri, polis ekipleri ve AFAD ekipleri çalışmalar gerçekleştiriyor. Jandarma Su Altı Arama ve Kurtarma Ekipleri, JÖAK’a bağlı hassas burunlu ‘Tayga’ isimli kadavra köpeği tarafından aranıyor.
Afet bölgesinde bulunan Tayga, 20 kilometrelik alanda Zeynep Zümra Tekdal’ın izini sürüyor. Ekipler, aynı zamanda dere yatağında bulunan çamur yığınları ve dev kayaları da kaldırmaya çalışarak 1,5 yaşındaki Zeynep Zümra Tekdal’ı bulmaya çalışıyor.

Editör: Haber Urfa