Merkezefendi İlçe Müftülüğüne bağlı Mustafa Kemal Özdemir Kur'an Kursu’nda Kur'an eğitimine başlayan Sebahat Özkaya, 85 yaşında Kur'an-ı Kerim öğrendi.

İlerleyen yaşına rağmen azmederek üç ayda Kur’an’ı Kerim öğrenen Özkaya için merasim düzenlendi.

Özkaya’yı tebrik eden İlçe Müftüsü Talat Özmet, "İlçemiz Kur'an Kurslarına ilgi çok yüksek, Kur’an Kurslarımızda her yaştan kursiyerimiz var. Okuma yazma bilmeyen teyzemizin Kur’an-ı Kerim’e geçmesinden dolayı program için burada bulunuyoruz. Görüldüğü gibi bu yaşına rağmen azimle Kur'an Kursuna devam etti. Kur an-ı Kerime geçmeyi başardı. Biz 85 yaşında olmasına rağmen gayret ederek Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrenen annemizi tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kur'an Kursu Hocası Yasemin Uğur ise "Her gün dört saat bizimle beraber oluyor. Evi de kurs yerine yakın. Ama yaşlı ve yürüme zorluğu olduğu için evinden buraya gelmesi yarım saat sürüyor. Kursumuza geldi, evinde öğreteni yok. Bir de okuma ve yazması yok. Üç ay içinden kendi gayreti ve emeği ile Kur’an-ı Kerim’i öğrendi. Teyzemiz zeki bir hanımefendi olduğu için öğrenmesi zor olmadı. Emek verdik, biraz emek olmadan olmuyor. Biraz o biraz biz gayret ettik. Ders öncesi de sonrası da çalışıyoruz. Öyle de devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Okuma yazma bilmediğini, bastonuyla Kur'an Kursu’na devam ettiğini anlatan Sebahat Özkaya da "Sekiz torunum ve beş çocuğum var. Kendim üç ayda kursa gelip öğrendim. Kur'an-ı Kerim’i hiç bilmiyordum. Kursta bulunan hocam bana öğretti. Kurstaki hocalarımın sayesinde her gün Kur'an-ı Kerim’i okumak için buraya geldim. Üç ay içinde Kur'an-ı Kerim’i okumaya yeni geçtim. Sonra kalp damarlarım tıkalı olduğu için zor geliyorum. Gece gündüz öğrenmek için çalışarak bu seviyeye geldim. Kur'an kursu evime yakın olduğu için burayı tercih ettim." dedi.

KAYNAK: DİYANET HABER

Editör: Haber Merkezi