genel

Dünyaya İhraç ettiğimiz bazı yerli ve milli savunma ürünlerimiz

Abone Ol

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimiz tüm dünyada büyük ilgi görüyor. İşte Son yıllarda ihraç ettiğimiz bazı savunma sanayi ürünlerimiz

Sınıfında dünyanın en iyisi olan Bayraktar TB2 için ülkelerden büyük talep var. 21 ülkeye ihraç edildiği açıklandı. Bunlar arasında açık kaynaklarda bilenen Azerbaycan, Ukrayna, Katar, Fas,Polonya, Kırgızistan, Türkmenistan, Nijer, Somali, Libya, Pakistan, Irak bulunmaktadır.

Yerli ve milli İHA'larımızdan ANKA-S Tusaş tarafından 2 ülkeye ihraç edildi. Tunus'a ihraç edilen 6 adetlik paketin teslimatı devam ederken Kazakistan'a da 3 adet ANKA bir yıl içinde teslim edilecek. Ayrıca Tusaş Kazakistan'da gelecekte ANKA İHA ortak üretimi gerçekleştirecek.

Yerli savunma sanayisinin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük ihracatlarından biri Pakistan'a yapıldı. 4 adet MİLGEM korvetlerinin ikisi ASFAT yükleniciliğinde İstanbul'da ikisi de Karaçi'de inşa ediliyor. İnşa edilip suya indirilen ilk gemi 2023'te teslim edilecek.

Dearsan Tersanemiz, Nijerya Donanması için 2 adet 76 metrelik OPV76 Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi üretecek. Sözleşmeye göre 2 gemi 3 yıl içinde teslim edilecek.

ROKETSAN tarafından yerli ve milli olarak üretilen TRG-300 KAPLAN Füze Sistemi ve TRG-230 füze sistemlerinin Bangladeş Ordusuna teslimatları geçtiğimiz yıl başladı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen T129 ATAK helikopterinin ilk teslimatı geçen ay Filipinler'e yapılmıştı. Filipinler'e toplam 6 adet Atak Helikopteri ihraç edilecek.

Nurol Makina, 5 yılda 1000 adet Ejder Yalçın Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ihraç etti. İhraç edildiği bilinen ülkeler arasında Macaristan, Katar, Tunus, Nijer, Özbekistan, Senegal, Gürcistan, Fas, Çad yer almaktadır.

AKINCI TİHA'nın şimdiden iki ülkeye ihraç edildiğini Baykar açıklamıştı. Bu ülkelerden birinin Pakistan olduğu biliniyor. TB2'nin üstün başarılarından dolayı Akıncı'nın da önümüzdeki dönem büyük talep görmesi bekleniyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 12 adet HÜRKUŞ-C'nin ihraç edileceğini açıklamıştı. Bunlardan iki adedinin Nijer'e satışı konusunda sözleşme imzalandı.

Roketsan'ın geliştirdiği TEBER Güdüm Kiti, ilk kez Bangladeş'e ihraç edildi.

STM tarafından geliştirilen Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU bazı ülkelere ihraç edildi. Bunlar arasında Azerbaycan, Libya ve bir Güney Amerika ülkesinin olduğu biliniyor.

Önde gelen zırhlı araç üreticilerimizden FNSS, Pars III 8x8 ve Pars III 6x6'ların farklı konfigürasyonlarından oluşan 172 adet zırhlı aracın Umman'a teslimatını önceki yıl tamamladı.

Terörle mücadelede etkin olarak kullandığımız Otokar Cobra II TTZA çok sayıda ülke envanterine girmiş bulunuyor. Açık kaynaklarda ihraç edildiği bilinen ülkeler ise Azerbaycan, Gana, Burkina Faso, Bangladeş, Tunus.

Kalekalıp tarafından üretilen KMR762 Yarı Otomatik Keskin Nişancı Tüfeği, Endonezya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ne ihracatı için sözleşme imzalandı.

ARES Tersanesi, Umman için üreteceği 14 adet ARES 85 HERCULES Süratli Karakol Botu inşasını kapsayan projede, ilk 9 adet botun teslimatını geçen yıl tamamladı. Bu yıl teslimatların tamamlanması bekleniyor.

Yonca-Onuk Tersanesinin Katar Özel Kuvvetleri Komutanlığı için üreteceği 8 adet MRTP24/U Özel Operasyon Botu projesinde 4 adet teslim edildi.

Savunma sanayimizin tank sınıfında ihraç ettiği ilk araç olan KAPLAN MT Endonezya’ya teslimatı bu yıl başladı. FNSS üretimi orta sınıf tanklardan ilk etapta 10 adet teslim edildi.

ASELSAN tarafından geliştirilen GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi, Türkmenistan ve Pakistan’ın ardından bu yıl Filipinler Donanmasına teslim edilecek. KAYNAK RESİM VE METİN : Yerli ve Milli Üretim @yerlimilli_tr (TWİTTER)

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }