Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Salih Teksöz, Türkiye adına yarıştığı Balkan Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Birçok atletizm müsabakasında başarıları ile adından söz ettiren Suriyeli atletin tek isteği ise ailesini de Türkiye'ye getirebilmek. 
Suriye’deki iç savaştan kaçıp eğitim görmek için geldiği Gaziantep’teki Türkçe dil kursunda bir öğretmeni tarafından spordaki yeteneği keşfedilen 24 yaşındaki Salih Teksöz, öğretmenin çabaları sonucu şu anki antrenörü Meral Şahin ile tanıştı. Antrenörü Meral Şahin ile iki yıl önce çalışmalara başlayan Salih, kendini geliştirerek Türkiye'de ve uluslararası şampiyonalarda önemli başarılara imza attı.
Türkiye Atletizm Federasyonu, Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi'nin destekleriyle milli sporcu olan Salih, 3 Şubat'taki İstanbul Büyükler Türkiye Şampiyonası 800 metrede birinci, 16 Şubat'taki İstanbul Balkan Büyükler Şampiyonası'nda üçüncü, 2018 yılındaki atletizm şampiyonalarında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü, 2018'deki Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası'nda birinci olarak önemli başarılar elde etti. 
Dört yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini söyleyen Salih Teksöz, "Geçtiğimiz yıl Türkiye vatandaşlığı aldım. Burada 800 metre koşucusuyum ve aynı zamanda Gaziantep Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitime devam ediyorum. Yani hem okuyorum hem spor yapıyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi