Türkiye'de yeni teknolojilerin kullanılmaya başlanması insanların ilişkilerini bir hayli zorlaştırdı. Eğer sizde yeni teknolojileri kullanmak istiyorsanız akıllı telefonlara bir servet vermek zorundasınız. Apple'ın cihazlarında hazır olarak gelen Podcast uygulaması artık Spotify gibi online müzik uygulamalarında da aktif olarak kullanılabilir bir hale geldi. İnsanlar özellikle metroda, otobüste ve uyumadan önce Podcast kullanımını çok ciddi bir seviyede kullanmaya başladı. Özellikle radyo kanallarının Podcast kayıtları, telifsiz müzikler ve diğer birçok şey için ses kayıtlarının modern bir hale geldiği Podcast uygulamaları vatandaşın ilgisini çekti.

PODCAST YAYINCILARI FESTİVALDE BİR ARAYA GELDİ


2018 yılının son haftasında Podcast festivali onlarca Türk Podcast yayıncısını bir araya getirdi. Yayıncıların bir araya Türkiye'de Podcast kullanımının çok ciddi bir seviyeye geldiğinin sonucu niteliğinde oldu. Az önce bahsettiğimiz yerlere ek olarak profesyonellerin Podcast kullanımı genelde yolculuklarında oluyor. Daha güvenli bir sürüş için Podcast genelde araçlarda kullanılıyor. Araçlarda kullanılan Podcast hem kişisel gelişim hem de bazen eğlenceli şeyler olabiliyor. Festivalde bir araya gelen yayıncılar hem birbirleri ile tanıştılar hem de aynı işi yaptıklarını için 2019 yılı için birbirlerinden ilham aldılar.

YENİ BİR PAZARLAMA ARACI OLACAK


Podcast uzaktan baktığınızda sadece ses kaydı olarak görünebilir ama detaylı olarak analiz ettiğinizde böyle bir şey değildir. Yeni bir pazarlama aracı olarak kullanılması mümkün olan Podcast, iletişim aracı olarak insanların müzik dinlemekten sonraki en çok kullandığı uygulama oldu. Türkiye'de şuan popüler olan Podcast kanalları Girişimci Muhabbet, Açık Gazete ve diğer girişimci konularını ele alan konulardan oluşuyor.
Editör: Haber Merkezi