PlayStation 4 çıkalı neredeyse 5 yılı geçti fakat karşısında halen bir rakip yok. Oyun konsolu denince akla ilk gelen marka genelde SONY'nin üretmiş olduğu PlayStation oluyor. Şirketin 2018 verilerine göre şu ana kadar sattığı PlayStation 4 sayısı 91 milyonu geçti. 91.6 milyon PlayStation 4 satışının yapıldığı ve satışların halen devam ettiği söylendi. Şirket yetkililerinin açıklamış olduğu gelir sadece cihazlardan elde edilen karı işaret ediyor. Şirketin gelirleri arasında PlayStation 4 oyun kolu, oyunlar ve aynı zamanda VR gözlüklerde var.

PLAYSTATİON 5 VR OYUNLARI BAZ ALACAK


Türkiye'de her ne kadar kimse bilmese de bütün dünya VR oyun sektörüne giriş yapıyor. Birçok büyük teknoloji şirketi pazarda geri kalmamak için ürünlerini gizli bir şekilde geliştiriyorlar. VR ile oynanan her türlü oyun daha gerçekçi ve aynı zamanda çok daha keyiflidir. Bir kere oynayanın kolay kolay bırakamadığı VR oyunların çok yakında en popüler oyun kategoriler olan savaş ve spor oyunlarına da geleceği söyleniyor.

876 MİLYON KOPYA OYUN SATIŞI YAPILDI


PlayStation 4 için sadece 2018 yılının tatil sezonunda 50 milyon oyunun satıldığı söylendi. Bunun haricinde Black Friday ve yılbaşı indiriminde satışların rekor kırdığı SONY'nin gerekli makamları tarafından açıklandı. 5 yıl içerisinde PlayStation 4 için toplamda 876 milyon kopya oyun satıldığı da açıklamalara eklendi. Daha 2 ay olmamasına rağmen Spider-Man oyununun çok kısa sürede 9 milyon kopya sattığı da açıklanan veriler arasında yer aldı. Microsoft'un oyun konsolu XBOX'un bile geçemediği PlayStation 4, 2019 yılında da çok ciddi satışlar ile yoluna devam edecek.
Editör: Haber Merkezi