Yeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı ve yetkililerin kanun çalışmaları hızla devam ediyor. Resmi Gazete'de yayınlanan bilgilere göre trafik cezaları, vergi ödemeleri ve birçok maddi konuyla alakalı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerde vatandaşın isyan etmesine sebep olan köprülerden geçenlere uygulanan idari para cezası var. Yeni kanunla birlikte Yavuz Sultan Selim köprüsü hariç diğer köprülerden geçtiği ve sınıf ayrımı yapılıp idari para ceza kesilen araçlardan herhangi bir ceza ücreti alınmayacak. Yasak olmasına rağmen bu köprülerden geçtiği için kimse idari para cezası ödemeyecek.

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNUNDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI


Yeni kanun değişikliklerinde en büyük değişiklik kara yollarında yapıldı. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında yukarıda bahsettiğimiz değişiklikler meydana geldi. 2019 yılında her şeye zam yapılacağı haberi böylece yalanlanmış oldu çünkü kanuna göre yeni yılda herhangi bir zam kara yollarını beklemiyor. Resmi Gazete'de yayınlanan bilgilere göre herhangi bir zam artışı yeni yılda gözlenmeyecek. Vatandaşları isyan ettiren köprülerden geçiş ücretleri için herhangi bir tebliğ yapılmayacak. Tahsilatı yapılan veya tebliğ edilen durumlarda ise geri ödeme alınacak.

BAZI VERGİLER 3 YIL DAHA ALINMAYACAK


Resmi Gazete'de yayınlanan bilgiler arasında sadece kara yolları ile ilgili gelişmeler yok. Gelişmeler arasında birçok verginin alınmaması için yeni kanun değişiklikleri var. Harç katılım payları 2023 yılına kadar alınmayacak. Harç katılım payları genelde emlak vergisi yada belediye gelirleri için alınıyordu. Elektrik ve su faturalarındaki katılım ve harç bedellerinin alınmaması herhangi bir fatura zammını getirmeyecek.
Editör: Haber Merkezi