Sokakta yaşayan hayvanların kış geldiğinde en büyük sıkıntısı genelde yemekten yana oluyor. Yemek konusunda ciddi zorluk çeken sokak hayvanlarına gıda teminin yapılması gerekiyor. Köpek saldırılarının artması aslında aç kalmalarından dolayı oluyor. İnsanlar aç kaldıklarında nasıl saldırgan oluyorlarsa işte sokakta yaşayan hayvanlarda kış aylarında yemek konusunda sıkıntı çektiği için saldırgan olabiliyorlar. Saldırgan olmaları elbette köpeklerin insanlara saldırmalarını yada onları öldüresiye yaralaması anlamına gelmiyor. Sokak köpekleri genelde saldırgan değildir fakat artık insanlardan dolayı çok ciddi sorunlar meydana geliyor.

BELEDİYE GÖREVLİLERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR


Belediyelerin bu alanda oldukça ciddi çalışmaları var fakat yetersiz kalıyor. İnsanlar evlerine köpek alıyor fakat bakamadığı için sokağa bırakıyor. Sokakta hayatta kalamayan köpekler genelde ya ölüyor yada yemek bulamadığı için saldırgan bir hale geliyor. Sokak köpeklerinde yaşanan bu drama artık bir 'dur' demek gerekiyor fakat köpekleri de ait olduğu yer sokaklardan dışlamamak gerekiyor. Bu yüzden belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşüyor. Özellikle kış aylarında sokak hayvanları beslemek için belediyelerin üstün rol alması gerekiyor.

YERLEŞİM ALANLARINA GİTMEK GEREKİYOR


Dağlarda yaşayan yada insanların genelde hayvanlarını ölüme terk ettiği dağlarında koruma altında olması gerekiyor. İstanbul'da neredeyse her ilçede orman var ve belediyelerin buralarda da köpeklere gıda dağıtımı yapması gerekiyor. Aksi taktirde köpekler ölmeye başlar yada şehre inerek saldırgan olurlar. İşte bu sebeple köpekleri aç bırakmamalı ve onlara kış aylarında ciddi destek olmalıyız.
Editör: Haber Merkezi