CES 2019 bütün hızıyla devam ederken oldukça farklı bir haber geldi. Ekmek makinesi tamamen otomatik bir şekilde çalışıyor ve hiçbir şekilde insan gücüne gerek duyulmuyor. Oldukça hijyenik bir şekilde ekmek yapan bu makine hiçbir şekilde insan gücüne ihtiyaç duymuyor. Amerika'da ekmek almak isteyenler için birçok yere kurulacak bu robot fırıncı Wilkinson Baking Company adlı şirket tarafından icat edildi. CES 2019'da en çok ilgi çeken ürünler arasına giren bu ekmek makinesinin çok fazla alıcısı olacak çünkü bedavadan ekmek üretiyor ve bunları ücretli olarak satabiliyor.

SADECE EKMEK DEĞİL BİRÇOK ŞARKÜTERİ OLACAK


Wilkinson Baking Company tarafından üretilen bu muhteşem ekmek robotunda ilerleyen zamanlarda sadece ekmek değil, fırında yapılan her türlü unlu mamullerinin olacağı da belirtiliyor. Fırınının üstün mühendisliği sayesinde istenildiği taktirde 200 derecenin üstünde sıcaklığa kadar ısınabiliyor. Kurabiye gibi birçok değişik unlu mamul için bu ekmek robotu kullanılabilecek. Ekmek robotunun dokunmatik ekranı sayesinde satın almalar gerçekleştirilebilecek.

100 BİN DOLARA 5 YILLIK KİRALANACAK


Şirket bu ürünü satmak yerine 5 yıllık kiralayacak. Perakende satış ağına girmek istemeyen Wilkinson şirketinin ekmek ve unla arası çok iyidir. Bunu mühendisliğe dökerek Amerika'da ve sonrasında da İngiltere'de otomatik ekmek makineleri yapacak. CES 2019'da evlere girebilecek bir ekmek makinesi için halen ürün tanıtılmadı. Wilkinson ürünlerinin çok yakında Türkiye'ye gelmesini umuyoruz. Böylece ekmek fiyatları düşecek ve aynı zamanda daha iyi hijyene sahip ekmekler alabileceğiz.
Editör: Haber Merkezi