Tarihler boyunca bütün insanın değer verdiği ve uğruna savaşlar yapılan altın, günümüzde de değerini korumaktadır. Bazı insanlar altını parıltısı nedeniyle kolye, bilek, küpe gibi aksesuarlarının da kullanarak güzel görünürken, bazı insanlarda altının yatırım amaçlı almakta ve saklamaktadır. Günümüzde birçok para birimi altın değerine endekslidir. Altının bu kadar değerli olması tarih boyunca birçok bilim adamının değersiz metalleri altına çevirmeye çalışmasına şahitlik etmiştir. Günümüzde de bazı bilim adamları altın elde etmeye çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Çinli bilim adamlarının yaptığı bir araştırma sonucu bakır elementinden altına çok benzer bir madde elde ettiklerini açıkladılar. Bu materyalin fabrikasyon maddelerin üretiminde kullanılarak, üretim maliyetinin düşürülebileceğini iddia ettiler.

DALİAN ENSTİTÜSÜ ARGON GAZIYLA BAKIRI VURDU


Dünyaca ünlü fizik enstitüsünden biri olan Dalian Enstitüsün gerçekleştirdiği araştırmada ilk olarak yüksek seviyede elektrik yüklenmiş sıcak argon gazıyla bakır elementini vurdular. Çarpışma sonucu dağılan ve hızlı hareket eden iyonize argon parçacıkları bakır atomları ile etkileşime girdi. Toplama cihazına geçen atom parçaları yoğunlaşıp soğuttular ve ince kum tanelerine benzer bir görünüm aldılar.

ALTINA YAKIN BİR MADDE ELDE EDİLİYOR


Oluşan bu maddeyi test etmek isteyen bilim adamları altın ve gümüş gibi değerli maddelerin tepki verdiği bir deney gerçekleştirdi. Deneyde kömürü alkole dönüştürmek için katalizör madde olarak elde edilen yeni maddeyi kullandılar. Deney sonucunda altın maddesinin kullanıldığında çıkan verilere çok yakın değerler elde edildi. Elde edilen yeni madde tamamen altının yerini alamasa da fabrikalarda ve teknolojinin birçok alanında kullanılarak sanayiye büyük destek olacak. Özellikle alaşımlı olması sebebiyle akıllı telefonlarda kullanılacak.
Editör: Haber Merkezi