ASELSAN iç güvenlik için yeni  bir yazılımı EGM ile paylaşmaya başladı. Milli yazılım ve aynı zamanda milli girişimlerde hem iç güvenlik hem de dış güvenlik konusunda başarılı projelere imza atıyor. Ülkenin dört bir yanında kameralarla güvenlik konusu artık çok daha kolay ve ulaşılabilir olacak. Özellikle eğitim yuvası olan liseler, ilkokul ve ortaokul, üniversite çevrelerinde plaka tanıma sistemleri ve güvenlik yönetim sistemleri kuruluyor. Eğitim kurumlarında olduğu gibi bütün il ve ilçelerde güvenlik sistemleri hızla kuruluyor.

BÜTÜN VERİLER TEK BİR MERKEZDE TOPLANIYOR


Eskiden filmlerde gördüğümüz ve artık hayatımıza giren yapay zeka artık ASELSAN tarafından milli yazılımlara aktarılıyor. Yeni yazılımlar ile artık bir plakayı ve aynı zamanda aranan bir kişiyi bulmak mümkün oluyor. Hem iç güvenlik hem de terör örgütlerinin şehir yapılanmalarına karşı kurulan sistemlerde büyük başarı yakalanıyor. 2019 yılında hız kazanacak güvenlik sistemi kurulumları için anlaşmalar yapılmaya devam ediliyor. Haberi yaptığımız tarihe kadar 40 binden fazla güvenlik sistemi ve yaklaşık olarak 5 bin plaka tanıma sistemi ülkenin dört bir yanına yerleştirildi.

VİDEO ANALİZ YAZILIMI GELİŞTİRİLİYOR


Kent güvenlik sistemleri için kurulan kameralarda milli ve yerli yazılım döneminin yaşandığını hemen üst tarafta sizlere söylemiştik. Hem ASELSAN mühendisleri hem de emniyet personeli tarafından geliştirilen video analiz sistemi sayesinde çok yakında yüz tanıma yada benzer teknolojilerinin kullanılacağını düşünüyoruz. Gelecek yıllarda yapay zeka ile birleştirilmesi planlanan bu güvenlik sistemlerinde aranan kişi yada kişileri bulmak mümkün olacak. Böylece iç güvenliğin yanında terör mücadelede büyük ilerleme kaydedilmiş olacak.
Editör: Haber Merkezi