2019 yılına saatler kala herkesin merak ettiği şey büyük ikramiyenin kime çıkacağı oldu. Bununla birlikte merak edilen konu tam 70 milyon lira olan büyük ikramiyenin kime çıkacağı oldu. Geçtiğimiz seneye göre bu sene çok daha az ikramiye sahibini bulacak. Milli Piyango idaresinin yaptığı açıklamalara göre 2018'de yılbaşı ikramiyesi kapsamında dağıtılacak tutar bir hayli az olacak. Yılbaşı için bilet alanların sayısı ikramiyenin tutarını değiştirmeyecek ve toplamda 390 milyon liradan fazla ikramiye dağıtılacak.

KİŞİ BAŞINA İKRAMİYE TUTARI AZALDI


Bu sene farklı bir sistem işlenerek yılbaşı çekilişi yapılacak. Büyük çekiliş bu akşam saatlerinde başlayacak ve saatler boyunca devam edecek. Merak edilen konulardan birisi amortinin hangi rakamlara çıkacağı oldu. Vatandaşların merak ettiği sorulardan bir tanesi ise amortinin ne zamana kadar alınabileceği oluyor. Eğer kanunlarda bir değişiklik olmazsa amorti 6 ay boyunca alınabilecek. Yapılan açıklamalara göre ikramiye tutarı artarken kişi başı kazanılacak ikramiye tutarı azalacak. Böylece daha fazla vatandaşın büyük ikramiye kazanması bekleniyor. Milli piyango sonuçlarına göre eğer büyük ikramiye çeyrek bilete çıkarsa 4 kişinin hayatı değişebilecek. Bunun haricinde çok fazla ikramiye tek bir kişiye dağıtılmayacak.

KREDİ KARTIYLA BİLET SATIN ALINABİLİYOR


Bu sene geçen seneye oranla oldukça büyük değişiklikler meydana gelmeye başladı. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde artık esnafın eline pos cihazı geçti. Sokakta bilet satan esnaf bile artık kredi kartıyla ödeme alabiliyor. Hal böyle olunca kredi kartına taksitle yüzlerce bilet alan insanlar olmaya başladı. Kredi kartıyla bilet almak için sizde dükkanlara gitmek yerine esnaftan direkt olarak taksitle veya peşin ödeme olarak kredi kartıyla bilet satın alabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi