Dünyayı kasıp kavuran, büyük ekonomik daralmaya neden olan bir pandemi sürecinin yavaş yavaş sonuna doğru geliyoruz.

Yaklaşık 2-3 yıllık süreçte hemen hemen her liderin ağzından çıkan bir kelime vardı.
_ Artık hiç bişey eskisi gibi olmayacak.
Evet bunu söylediklerinde ciddiye alınmayan bir söz gibi dursa da, şu an Dünya düzeninin yeniden şekillendiği çok aşikar.

Küresel pandeminin tam bitme aşamasında olduğu süreçte, Kuzey Avrupa Ülkelerinden; belkide dünya gıda ve tahıl ambarı görevi gören Rusyanın,Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş belki de pandemiden sonra tünelin sonunda görünen ışığa örülmüş duvar görevi gördü.

Dünya buğday üretiminin yüzde 46’sına sahip ve Avrupanın doğalgaz ambarı görevi gören bir ülkeye ekonomik yaptırım uygulamanın, Dünyayı nasıl bir gıda krizine yönlendireceğinin farkında değiller mi? yoksa bilinçli yapılan bir psikolojik savaş mı? açıkçası zamanla cevap bulacak muamma bir soru.

Ülkemizde de etkili olan bu krizin bir de fırsatçılık yönünü ortaya koyan, hammaddesi ne buğday nede enerji olan bazı patlamalar da maalesef ahlaki etikten ne kadar uzak kaldığımızın en önemli göstergesi.

Nedir bu hammaddesi buğday ve enerjiye bağlı olmayan şeyler.
Hemen örnek vereyim hemde kulaktan duyma bilgiler le değil, bizzat kendim yaşadığım hadiselerden.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde kendi kardeşime ait iş yerinin aylık 5 bin lira olan iş yeri kirasının sahibi tarafından 25 bine çıkarılması,  yine kiracı olduğu ev sahibinin 1400 liradan, 3500 liraya çıkarmasının Buğdayla ve petrolle alakasını çözemedim. işin acısı ise bu iş yeri sahibinin günün büyük kısmını yardım kuruluşlarında ve Aşevinde gıda kolisi dağıtarak geçirmesi ise İslam kimliğinin kamufle amaçlı kullanıldığının en net göstergesi değil mi? bunu sizin takdirinize bırakıyorum.

Ağızları açılınca Din ve Kuranı dillerinden düşürmeyen bu tür insanların, gerçek kimliklerini ve kişiliklerini gizleme politikasının dışında, insanlık adına hiçbir fayda sağlamayacakları hatta bu tür sıkıntılı süreçleri bile fırsatta çevirme çabasıdır.

Tamam Dünyada olduğu gibi her yerde küresel bir Ekonomik kriz var. Ama maalesef ki içimizde vicdani kriz daha derine inmiş durumda.
  

KALIN SAĞLICAKLA…