Geniş bir yelpazede ele alınabilecek bir konu, daha doğrusu göreceli yada kişiden kişiye, toplumun temel taşları; kimler için kullanılabilir dendiği zaman herkes birilerini yada bir şeyleri gösterir.

Öyle sanıyorum ki toplumun çekirdeğini; yada temelini oluşturan eğitimcilerin, bu tanıma uygun olduğunu söylersek, hemen hemen toplumun her kesiminden güçlü bir ortak paydada birleşebilecek kadar en güçlü adaylar öğretmenlerdir sanırım.

Bizler için en kıymetlilerimizi teslim ettiğimiz, göz ağrılarımızın bizden hemen sonra temel eğitim ve öğretimlerini görmek için, belkide dış dünyada aileden sonra duygusal bir ilişki kurabildikleri kişilerdir öğretmenler.

Klişe bir laf vardır; hemen hemen herkesin bildiği, dünyadaki hiç kimse, kimsenin kendisinden daha iyi durumda veya konumda olmasını istemez; lakin sadece babalar evlatlarının kendisinden daha iyi, yerlerde olmasını ister derlerdi. Ben bu tezi çürütmek istiyorum bence gerçek anlamda öğretmenler öğrencilerinin her zaman en iyi yerde olmasını ister. Kendilerinden değil olunabilecek en iyi yerlerde olmasını ister.

24 Kasım gününe sığdırılmayacak kadar hayatın her gününde bizler için en önemli yerlerde başımızın üstünde tutmamız gereken öğretmenlerimizin, her daim önünde saygıyla eğilerek günlerini kutluyorum.

İyiki varsınız ÖĞRETMENİM