Microsoft'un efsane işletim sistemi halen gelen Windows 10'nun yeni güncellemesi birçok soruna yol açtı. Meydana  gelen yeni sorunlar kullanıcıyı çıldırtan 2 hata sebebiyle bir hayli kötü yola gidiyor. Gelen haberlere göre Ekim ayında yayınlanan bir güncelleme Windows 10 kullanıcılarının hayatını kabusa çevirdi. Özellikle yeni bilgisayar alan ve sorunu yaşayan yeni bilgisayar sahipleri teknik servislerin yolunu tuttular. Sorunun ana sebebi ise bilgisayar kaynaklı değildir. Windows 10 ile alakalı yeni yazılım güncellemesi hem bazı video uzantılarını hemde yönetici hesaplarını devre dışı bırakıyor.

WİNDOWS KULLANICILARINI KENDİ GÖBEĞİNİ KESTİ


Windows 10 güncelleme hatasından dolayı sorunu çözüm bulmak isteyen kullanıcılar Microsoft'un forumlarında sorunlarını dile getirmeye başladılar. Dünya çapında meydana gelen bu hata yönetici hesabı çalıştırılarak açılan uygulamaları açamıyor. Uygulamayı açtığınızda karşınıza 'yerleşik yönetici hesabı' sorunu çıkıyor. Bu sorunu düzeltmek için Windows mühendisleri bir güncelleme yayınlamadığı için kullanıcılar kendi göbeklerini kesmek zorunda kaldılar. Kullanıcı hesabı denetimi ayarlarından 2. seviyeye getiren kutucuk sayesinde sorun çok kolay bir şekilde çözülüyor.

BAZI VİDEO UZANTILARI AÇMAK MÜMKÜN DEĞİL


İkinci sorun ise bazı kullanıcılar tarafından bilinmiyor bile çünkü herkesin kullanmadığı medya dosyalarından dolayı bu sorun kaynaklanıyor. Soruna konu olan video uzantısının FLAC uzantılı ses veya video dosyaları olduğu yabancı kaynaklarda karşımıza çıkıyor. Bu sorunu çözmek için herhangi bir yazılım desteği alsanız bile işe yaramayacağından yeni bir oynatıcı indirmeniz gerekiyor. Windows mağazasından yada resmi web sitelerinden istediğiniz oynatıcıyı indirerek FLAC uzantılı videoları açabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi