Kripto paralar çıktığı ilk günden bu yana milyonlar insanın tek tercihi oluyor. Oldukça gizli olan ve profesyonel olarak para transferi için kullanılan yeni bir para yöntemi olan bu muhteşem yöntem ile artık gizli kalmak mümkündür. Facebook ise kripto paralara karşı sessiz kalmadı ve milyarlarca insanın kullandığı kendi uygulaması olan WhatsApp için kripto para üretimine girdi. WhatsApp için üretilen bu özel kripto paraların güncel kurları bilinmiyor ama elbette standart bir kurun uygulanması bekleniyor. Bu özel kripto birimi ise WhatsApp kullanan herkes için geçerli olacak. İnsanlar WhatsApp üzerinden para transferi yapabilecekler ve birbirlerine gönderdikleri bu paralar çok kolay bir şekilde kullanılabilecek.

İLK BAŞTA HİNDİSTAN'DA KULLANILMAYA BAŞLANACAK


Hindistan'ı bilmeyenleriniz için kısaca bir açıklayalım. 10 yılı aşkın bir süredir birçok yazılımcının ana merkezi haline gelen Hindistan'da milyonlarca yazılımcı var. Halk her ne kadar yazılım hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmasa bile farklı ülkelerden gelen insanlar Hindistan'ı ev ediniyorlar. Dolar karşısında neredeyse hiç değeri olmayan para birimi sayesinde çok rahat yaşanabilen bir ülke olan Hindistan artık WhatsApp için özel olarak üretilen kripto para biriminin ana merkezi olacak. Bloomberg'in haberine göre WhatsApp para birimi ilk olarak sadece Hindistan'ta yer alan bankalar ile kullanılabilecek. İlk günlerini Hindistan'da yaşayacak olan WhatsApp birimi zamanla dünyanın her yerine yayılarak büyümeye başlayacak.

FACEBOOK TEK BİR YANLIŞ YAPARSA UYGULAMAYI KAYBEDEBİLİR


Kripto para birimlerine karşı devletlerin tavırları Bitcoin ile ortaya çıkmıştı. Amerika hariç neredeyse her ülkede kripto paraya değer verilmedi. Dolar ile endeksli olan kripto paralara karşı elbette ülkeler karşı oluyorlar. Böylece kendi paralarını tehlikeye atmamış oluyorlar. WhatsApp'ın sahibi olan Facebook tek bir yanlış yaptığında kripto paralar sebebiyle elindeki en değerli ürünü kaybedebilir. Yavaş ve yasal adımlarla ilerlemek isteyen Facebook'un kripto para üreteceği ve bunu WhatsApp ile entegreli halde kullanacağı günler çok uzakta olabilir.
Editör: Haber Merkezi