Whatsapp son güncellemesinde gizli bir özelliğini uygulamasına ekledi. Bu özellik halen aktif olarak kullanılamıyor çünkü program buna izin vermiyor. Yabancı bir forumda deşifre edilen özellik Türkiye'de halen kullanılamıyor ama bazı Whatsapp kullanıcıları bu özelliği aktif ederek kullanmayı başardılar. Yeni özellikte parmak izi kullanılıyor ve artık milyarlarca insanın kullandığı Whatsapp çok daha güvenli bir hale geliyor. Whatsapp'ı açmak için parmak izi kullanacaksınız ve böylelikle hile ile mesajlarınızı okuyan birçok kişi artık okuyamayacak. Whatsapp'ın bu özelliği ne zaman aktif edeceği bilinmiyor.

SORUMLULUĞU AKILLI TELEFON ÜRETİCİLERİNE ATACAK


Whatsapp parmak izi özelliğinin aktif olması demek aslında telefonların ne kadar güvenliği olduğunu da gösterecek. Markaların yüz tanıma yada parmak izi teknolojileri Whatsapp tarafından kullanılacak ama elbette donanım ve yazılım kısmında iş akıllı telefon üreticilerine kalacak. Gerekli güncellemenin çok yakın bir zamanda yapılması ve bütün kullanıcılar tarafından kullanılması gerekiyor. Facebook'un sahibi olduğu Whatsapp böylece gizlilik ile ilgili sorunlarında yaşanacak donanım sorunlarını markalara atmış olacak.

WHATSAPP PARMAK İZİYLE BİRLİKTE KULLANILACAK


Uygulamaya giriş yapmak için artık parmak izi kullanılacak. İsteyenler parmak izi teknolojisini kullanmayabilir fakat standart olarak yeni nesil bir işlem yapılması gerektiğini söyleyelim. Yani parmak izi teknolojisini kullanmanız sizin güvenliğiniz için bir hayli etkileyici olacaktır. Gerekli güncellemenin yılın ikinci çeyreği olmadan yayınlanacağı tahmin ediliyor. Yeni haberler geldiğinde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 
Editör: Haber Merkezi