Las Vegas'da düzenlenen CES 2019'dan gelen haber dünyayı bir hayli heyecanlandırdı. Verizon artık bazı akıllı telefonlarda aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Bu anlamda çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği bize gelen bilgiler arasında yer alıyor. 5G kullanan ülkelerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor ama markaların bu yöndeki çalışmaları hız kazandı. En hızlı çalışan ve artık bütün kullanıcılarına 5G imkanı veren Verizon, piyasada bir hayli değer kazandı. CES 2019'da açılış konuşmasında da oldukça iyi bir konuşma yapan Verizon'un CEO'su Şubat ayında bazı ülkelerde 5G kullanabileceğinin müjdesini verdi.

TÜRKİYE'DE 5G TEKNOLOJİSİ KULLANILMAYA BAŞLANACAK


Bu haber Türkiye'de de büyük ilgi çekti çünkü ülkemizde de iletişim ağları konusunda 5G teknolojisi yatırımı yapılan teknolojiler arasındadır. Amerika'da hizmet veren bir operatör olan T-Mobile 2019 yılında 5G teknolojisini insanların kullanması için gerekli yatırımların yapılacağı konusunda söz verirken, diğer bir taraftan Verizon haricinde birçok büyük marka da 2019 yılında 5G teknolojisini kullanmak için yeni cihazlar çıkaracağı konusunda anlaştı.

ŞUBAT AYINDA HİZMETE AÇILABİLİR


Verizon markası Amerika'nın en büyük fuarına katılarak 5G için yatırımlarının hız kazandığını ve bazı bölgelerde Şubat ayında 5G için hizmet verebileceğini dile getirdi. Bazıları bunun imkanının olmadığını söylüyor ama LG ve bazı markalar 2019 yılı için 5G destekli telefonlar çıkaracağının haberini verdi. Fuardan gelişmeler oldukça sizlere güncel içerik paylaşımı yapmaya devam edeceğiz.
Editör: Haber Merkezi