Apple ürünlerinin 2018 son aylarında çıkması uzun süren ve fiyatları tartışmalara yol açan XS ve XRserileri Türkiye'deki satış ortalamaları deyim yerindeyse yerlerde sürünüyor. XR için 7300 lira ve XS için 9600 lira fiyat belirleyen Apple gelecek yeni yılla beraber fiyatlarda indirime gidilmesi yada ürünler yanında promosyonlara gidilmesi bekleniyor. Bu fiyatlandırma ve promosyonlarla satışlarda olabilecek artışlar Apple tarafından gözlemlenecek eğer tatmin edici rakamlar bulunmazsa daha fazla indirime gidilebilir.

TAŞINABİLİR BATARYA HEDİYE EDEBİLİR


Apple taşınabilir batarya satışları Türkiye'de fiyatları dolayısı ile hayli yerlerde sürünüyor. Bu fiyatlandırma ve satış düşüklüğü yerine onları telefon veya aksesuarların yanında hediye etmeyi düşünüyor. Türkiye'de tüketiciler ürünlerin yanında verilen ek hizmet ve promosyonlara bayılıyor. Bunu iyi değerlendirebilirse Apple Xs ve Xr satışlarında adetlerini hayli yükseltebilir. Bunun yanında Apple'ın en çok satılan aksesuarı olan kablosuz  kulaklık telefonların yanında hediye edilir ise telefon satış adetleri hayli yükselebilir.

SAMSUNG VE XİAOMİ SATIŞLARI ZİRVEDE


Dört arka kamerayı ilk olarak Türkiye'de satışa sunan Samsung A serisi ile hayli bir satış oranı yakaladı. Geçtiğimiz dönemlerde Apple satışlarına mani olamayan Samsung kamerada adeta devrim yarattı. Müşterilerden daha önce de kamera yüzünden tepki alan Samsung kamerada adeta devrim yaratır bir hamle ile öne geçmiş bulunuyor. Xiaomi'de dört kamera ile piyasada çok can yakacakmış gibi gözüküyor. Uygun fiyatlı cihazları ile Türkiye piyasasına bomba gibi bir giriş yapan Xiaomi açtığı mağazalar ile halka güven vermiş gözüküyor.
Editör: Haber Merkezi