ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınladı. Kasım ayı güvenlik iyileştirmelerinin yanı sıra Windows 10'a bazı yenilikler de getiren bu güncelleme, an itibarıyla tüm kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Microsoft ayrıca, bu güncellemenin Windows 10'da performans iyileştirmesi yaptığını da söylüyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcıların hizmetine sunulan bu güncelleme; Microsoft'un karşıdan yükleme ve birim lisans sitesinde (VLSC), Windows Server Update Services (WSUS) ve Windows Update for Business sistemleri aracılığıyla da kullanılabiliyor. Dilerseniz ilk önce bu güncellemenin neler getirdiğine ardından da güncelleme işleminin nasıl yapılacağına bakalım.

Windows 10'un son güncellemesi neler sunuyor?
Görev çubuğundaki takvim menüsüne tıklanıldığında doğrudan etkinlik oluşturulabiliyor.
Bildirim menüsü özelleştirilebiliyor. Kullanıcılar artık bildirimleri neye göre sıralamak istediklerini kendileri seçebilecekler.
Başlat menüsündeki gezinme bölmesi artık büyüyebilen bir yapıya sahip. Böylelikle kullanıcılar, bu bölgede farelerini neyin üzerinde tuttuklarını daha rahat görebilecekler.
Üçüncü taraf asistanlar artık daha işlevsel. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar artık kilit ekranlarından da asistanlarını yönetebilecekler.

Windows 10'un son güncellemesi nasıl yüklenir?


Windows 10'un son güncellemesini sadece birkaç dakika içerisinde yükleyebilirsiniz. Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızı güncellemek için yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

Başlat butonuna tıklayın ve sol kısımda bulunan "Ayarlar" menüsüne giriş yapın.
Karşınıza pek çok menü çıkacak. "Güncelleştirme ve Güvenlik" isimli menüye tıklayın.
Karşınıza çıkan ekranda güncellemeler otomatik olarak görüntülenecektir. Eğer görünmezse yapmanız gereken şey "Güncellemeleri kontrol et" butonuna tıklamak olacaktır. Karşılaşacağınız ekran şu şekilde görünecek;

Windows 10, sürüm 1909 özellik güncelleştirmesi" isimli güncelleme için "Şimdi indir ve yükle" butonuna tıklayın.
İndirme ve kurulum işlemi tamamlandıktan sonra hazırsınız demektir.

Webtekno

Editör: Haber Merkezi