Çin topraklarında üretilen ve halk tarafından yoğun ilgi gören bir marka olan Huawei, satışlarını artırmaya devam ediyor. Çin'de bu kadar popüler bir hale gelen marka aslına bakarsanız Apple sayesinde de bu kadar ünlü oldu. Çin ve Amerika'nın ekonomi savaşı devam ederken özel kuruluşlar bu savaştan nasibini alıyor. Apple'ın büyük sıkıntılar yaşadığı ve iddialara göre ürün satışının yasaklanma ihtimalinin olduğu Çin'de yerli marka dönemi yaşanıyor. Ülkemizde böyle bir şey söz konusu değildir çünkü vatandaş büyük markalardan başka bir şey satın almıyor.

HUAWEİ MATE 20 MODELİ PİYASAYI ALT ÜST ETTİ


Huawei Mate 20 Pro modelinin su altı çekim modunun olması ve hatta marka garantisi altına alınacak modelin satışları hakkında yeni iddialar ortaya atılıyor. Piyasada şuanda en iyi kameraya sahip olan cihazın reklamları Amerika hariç bütün ülkelerde ortaya çıkmaya başladı. Bununla birlikte operatör kampanyaları da Huawei markasıyla yapılıyor. Çalışmaların tam gaz devam ettiği Çin markasında büyüme 2019 yılında çok daha fazla olacak.

AR-GE YATIRIMLARI FİRMANIN DEĞERİNİ ARTIRDI


Çin halkının milyonlarca adet satın aldığı marka haline gelen Huawei, Türkiye'de de göz önünde tutuluyor. Türkiye'de çok fazla satılmamasının sebebi ise döviz kurundan dolayı fiyatının bir hayli yüksek olmasıdır. Büyük markaların uygun fiyata Türkiye için akıllı telefon ürettiğini düşündüğümüzde Huawei Mate 20 Pro başarısının da olmayacağını düşünüyoruz. Çin'de çok uygun fiyata satılan Huawei markasının büyümesi devam ederken satışlarının da rekora koştuğu bilgisi geldi.
Editör: Haber Merkezi