Google'ın uzun zaman önce çıkardığı ve kullanıcılar tarafından büyük dualar alan Chrome tarayıcısına nazar değdi. Google Chrome mühendisleri yüz milyonlarca insanın aktif olarak kullandığı tarayıcı halen helen Chrome için kalıcı bir tasarım değişikliği yaptı. Yapılan değişikliğin ise hiçbir şekilde geri dönüşü bulunmuyor. 2018 yılının Eylül ayında yapılan bu değişikliği sadece isteyen kullanıcılar kullanabiliyordu ama bazı ülkelerde tasarım yeni güncelleme ile zorunlu bir hale geldi. Geriye dönüş yapıp eski temayı kullanamayan kullanıcılar ise tam anlamıyla sinir küpüne döndü.

GOOGLE CHROME EKİBİ AÇIKLAMA YAPTI


Kullanıcıların bu duruma çok kızmasından dolayı tepkiler hızla büyüdü. Eski tasarıma dönmek isteyen binlerce insan için maalesef geri dönüş yine mümkün olmadı. Google mühendisleri tarafından yapılan açıklamada sadece 'zaman' gerektiği vurgulandı. Bütün kullanıcıların zamanla yeni tasarıma alışacağı konusunda açıklama yapılması kullanıcıları iyice sinirlendirdi. Bazı topluluklar artık Chrome kullanmayacaklarını ve yeni bir tarayıcı arayışına girdiğini söylediler. Google ekibinin ne yapacağı hakkında net bir şey ortaya çıkmadı.

ESKİ SÜRÜMLERE GÜVENLİK GÜNCELLEŞTİRMESİ YOK!


Ünlü sosyal paylaşım sitesi olan Reddit'te konu ile ilgili olarak açıklama yapan Google mühendisi alışmanın çok uzun sürmeyeceğini ve sadece birkaç hafta süreceğini dile getirdi. Kullanıcıları yeni tasarıma alışmaları konusunda uyaran mühendis, eski Google Chrome sürümlerinin güvenlik güncelleştirmesi almayacağı için kullanılmaması gerektiğini de açıklamalarına ekledi Kullanıcıların bazıları bu açıklamaya ikna olurken bazıları halen sinirlerini ifade etmeye başladılar.
Editör: Haber Merkezi