Google ve Intel'in yıllardır yaptığı bir proje olan 'hata bulana ödül' artık Avrupa Birliği tarafından da kullanılacak. Yeni dünyada artık en önemli şey yazılımdır ve yazılımların ne kadar olduğunu askeri teknolojilerin ortaya çıkmasından anlıyoruz. Ürün ne olursa olsun eğer sizin bir yazılımınız yoksa ise ve ürününüzü yabancı yazılımlar ile kullanıyorsanız maalesef herhangi bir savaş anında başarılı bir senaryo izlemeniz mümkün olmayabilir. Google ve Intel'in şu ana kadar milyonlarca dolar ödül dağıttığını söyleyelim. Avrupa Birliği ise yeni açıkladığı FOSSA projesi kapsamında hatayı bulan yazılımcıya 500 bin liradan fazla ödül verilecek.

SİSTEMİN GÜVENLİĞİNİ ZİRVEYE ÇIKARMAK İSTİYORLAR


Avrupa Birliği yetkilileri kendi ürettikleri yazılımları daha güvenli hale getirmek için bu yöntemi devreye sokmaya hazırlanıyor. Söylenenlere göre 2019 yılının Ocak ayından itibaren ödüller verilmeye başlanacak. Özgür ve Açık Kaynak Kodu Yazılım Denetim projesi yani İngilizce yazılışı ile FOSSA projesi kapsamında milyonlarca liranın Avrupa Birliğinin kasasından çıkacağını düşünüyoruz. Dijital Trends'in haberine göre Avrupa Birliği Parlamentosu konuyla alakalı ciddi adımlar atıyor.

HER KATEGORİ İÇİN FARKLI ÖDÜLLER VAR


Avrupa Birliği yazılımcılara her kategoride farklı ödüller verecek. Bu proje ömür boyu devam etmeyeceği gibi başlama ve aynı zamanda bitiş tarihleri bulunuyor. En büyük ödül ise 'PuTTY' kategorisinde veriliyor. Bu kategorideki yazılımlarda hata bulan yazılımcılar tam 90 bin avro ödül alacak. Yine 'Drupal' sistemlerinde hata bulan yazılımcılarda bir o kadar ödül alabilecekler. Bunun haricinde birçok kategorinin bulunduğu yarışma benzeri güvenlik testi uygulaması bu yıl sonuna kadar devam edecek.
Editör: Haber Merkezi