ASUS 2019 yılı için özel olarak ürettiği yeni teknoloji bilgisayarı ROG Mothership için CES 2019'da yerini aldı. CES 2019'da tanıtılan yeni bilgisayarın hem PC hem de dizüstü olabilmesi ilginç bir şekilde karşılandı. Bilgisayar normal boyutlardadır ama burada ele alınması gereken konu istediğiniz aman klavye ve mouse bağlayarak masaüstü yapabiliyorsunuz. İsterseniz de istediğiniz her yere dizüstü bilgisayar şeklide götürebiliyorsunuz. 17 inç ekrana sahip olan bu cihazın iş adamları ve oyuncular için tasarlandığı söylendi.

SON TEKNOLOJİ İŞLEMCİSİ ONU CANAVAR YAPIYOR


Intel tarafından üretilen son nesil teknolojiye sahip İ9 işlemcinin kullanıldığı bilgisayarda çözünürlük konusunda ciddi adımlar atılmış. Nvidia 2080 ekran kartının olduğu bu canavarda kullanılan 8950HK model numarasına sahip işlemciler bu ekranlar için özel olarak tasarlandı. Bilgisayarın en çok benzediği cihazın ise Microsoft Surface olduğunu görebiliyoruz. Hem donanım hem de tasarım bakımında oldukça büyük benzerlikler taşıyorlar. Bilgisayarda yine üstün mühendislik ürünü olan Wi-Fi ve Bluetooth kartlarının olduğu da söyleniyor.



ASUS'un yeni bilgisayarı ROG Mothership tam 4.7 kilo ağırlığındadır. Neredeyse 5 kilo olan bilgisayarı taşımak gerçekten de eziyet olabilir. Oyuncular için dert olmayan bu ağırlık iş adamlarını ve öğrencileri kızdırabilir. Piyasada 1 kilonun altında donanım canavarı çok fazla bilgisayar olduğu için 4.7 kilo ağırlığında ve 17 inç ekran boyutundaki bu bilgisayarın satışlarının nasıl ilerleyeceğini de bir hayli merak ediyoruz. CES 2019'da yetkililerin söylediğine göre bu canavarın daha hafif ve 15 inç büyüklüğünde ekrana sahip modeli de satılacak. Genelde oyuncular ve ASUS severler tarafından satın alınacak model muhtemelen 15 inç ekran botuna sahip model olacak. Sizinde ASUS'un yeni canavarı hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz.
Editör: Haber Merkezi