Amazon şirketinin ilk kez bir oyun platformu üzerinde çalıştığı ve bunu bulut tabanlı olarak ürettiğine dair kanıtlar ortaya atıldı. Amerika'nın en çok okunan teknoloji yayınına göre Amazon'un bulut destekli bir oyun üzerinde çalıştığı ve bu yıl içerisinde oyun hakkında bilgileri paylaşacağı ortaya çıktı. Bulut destekli bir oyun platformu hizmetinin detayları çok yakında ortaya çıkacak. Bulut destekli oyun platformu sayesinde artık her oyunu televizyondan izleyebileceksiniz. Bahsi geçen platformun 2020 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

OYUN YAYINCILARI İLE İLETİŞİME GEÇİLDİ


Kullanıcılar tarafında merak edilen detaylardan birisi ise hangi tarz oyunların televizyona çıkacağı yada Amazon üzerinden yayınlanacağı oldu. Bilgisayar oyunlarının izlenebileceği bir yayın platformu işine giren Amazon, Microsoft ve Google'a rakip olmak için kolları sıvamış durumdadır. Eğer oyun yayınlarını izliyorsanız artık Amazon sayesinde çok daha uygun fiyata izleyebileceksiniz.

BULUT HİZMETİNDE LİDER KONUMDA


Amazon'un hali hazırda zaten bir bulut sistemi var. Amazon Web Services isminde kullanılan bulut hizmeti piyasanın yüzde 32'sini ele almış durumdadır. Birçok web girişimcisinin ve çok büyük uygulamaların bile kullandığı bulut hizmeti, şuanda Google ve Microsoft'u geçerek lider konuma oturmuştur. Amazon bu alanda oldukça büyük yatırımlar yaparak piyasada liderlik konumunda olmak istiyor.
Editör: Haber Merkezi