ABD ordusunun envanterinin geliştirilmesi ve çok daha teknolojik cihazlarla donatılması için şirketlerin çalışmaları hız kazanıyor. Sikorsky ve yolcu uçağında dev marka olan Boeing’in birlikte ürettiği bir helikopter olan teknoloji harikasının birçok özelliği bulunuyor. 2019 yılında test uçuşlarına başlayacak olan helikopterin seri imalatı ve ABD ordusuna teslimatları 2030 yılında başlayacak. Jet hızına yakın yüksek hızlarda olacak helikopterin üstün manevra kabiliyeti ile uzun menzilli silahlar taşıması en çok sevilecek özellikleridir. 2030 yılında seri imalata geçildiği zaman ABD ordusunun en etkin gücünün bu helikopter olması bekleniyor.

NORMAL HELİKOPTERLERİN 2 KATI HIZDA OLACAK


Sikorsky ve Boeing yapımı olan 'SB-1' normal helikopterlere 2 kat daha hızlı olacak. Bunun ana sebebi 2 tane pervanesinin olmasıdır. Pervaneler zıt yönde tam performans çalıştığında bu muhteşem aygıtın hızı saatte 250 kilometreye kadar çıkabilecek. Zıt yönlü pervaneler daha hızlı gitmesine değil, ortaya çıkan sorunları yok etmek için kullanıyor. Bu yüzden zıt yönlü olarak çalışıyorlar. ABD ordusu tarafından dört gözle beklenen bu muhteşem teknoloji ve mühendislik harikasının diğer ülkeler tarafından satın alınması da bekleniyor.

SAVAŞLAR İÇİN AĞIR SİLAHLAR ENTEGRE EDİLECEK


Askeri alanlarda kullanmak için tasarlanan bu muhteşem helikopterin tahmin ettiğiniz gibi ağır silahları bulunacak. Amerikan kaynaklı AINOnline'nın verdiği bilgilere göre 'SB-1' için özel olarak ağır silahlar geliştiriliyor. Şuanda var olan silahlarda da kullanılabileceği helikopterde özel yapım ağır silahlarda olacak. Kuyruğundaki ayrı bir pervane ile itme kuvveti helikopteri çok daha hızlı bir hale getirecek.
Editör: Haber Merkezi