Haftaya lider olarak giren Sivasspor deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 3-1 ile geçti. Liderliğini sürdüren Sivasspor takımında galibiyeti getiren golleri Hakan Arslan, Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç kaydetti. Yeni Malatyaspor'un tek golünü ise Guilherme kaydetti.

Rıza Çalımbay farkı

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, ligin 14.hafta maçında Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-1 yendi. Sivasspor böylece üst üste 6. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Sivasspor böylece kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunu da kırmış oldu. Şampiyonluk mücadelesi yaptığı 2008-09 sezonunda dahi Sivasspor en fazla üst üste 5 maç kazanmıştı.

Sivasspor Avrupa'da ikinci sırada

Sivasspor Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig göz önüne alındığında zaman halen galibiyet serisi devam eden en başarılı ikinci takım konumunda bulunuyor. Beşiktaş bir maçı eksik 5 maç üst üste kazanırken Çağlar Söyüncü'nün takımı Leicester City, Premier Lig'de üst üste 7 maçlık galibiyet serisine sahip. Leicester City yarın Aston Villa ile deplasmanda karşılaşacak. Sivasspor dışında İtalya'dan Lazio ve Premier Lig'den Liverpool'un yine 6 maçlık galibiyet serileri mevcut.

Rıza Çalımbay: "İyi bir takıma karşı çok iyi bir galibiyet aldık"

Süper Lig'in 14. haftasında DG Sivasspor, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Zor bir maç olarak geçeceğinden emindik, ona göre de tedbirlerimizi aldık ve oynadık” ifadelerine yer verdi.

"Sezon başından bu zamana kadar mükemmel bir grafik çiziyoruz"
Sahalarında nasıl oynuyorlarsa deplasmanda da öyle oynadıklarını dile getiren Çalımbay, “Bugün de güzel pozisyonlar yakaladık. Son paslarımızda biraz hatalar yaptık ama iyi bir takıma karşı çok iyi bir galibiyet aldık. Takımımdan çok memnunum. Ne dediysek herkes elinden gelen bütün gayreti gösterdi taktik olarak. Tabi ki burada çok tehlikeli oyuncuları var, onlara göre de tedbir almıştık ve futbolcularım hiçbir zaman oyun disiplinini bozmadılar. O yüzden de iyi bir galibiyet aldık. Hakikaten hepsiyle gurur duyuyorum. Gerçekten sezon başından bu zamana kadar mükemmel bir grafik çiziyoruz” şeklinde konuştu.

"3 final maçımızı kazanmak için ne yapacağız"
Ligde şu anda bulundukları konumun çok iyi olduğunu ancak önemli olanın bunun sonunu iyi bir şekilde getirmek olduğunu dile getiren başarılı teknik adam, “Oynayacağız 3 maçımız var. Bizim için 3 final maçımız var bu maçları kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk maçımız da Fenerbahçe ile o yüzden tek düşüncemiz kalan 3 maçı da en iyi şekilde bitirip, ikinci yarıya da en iyi şekilde hazırlanıp, yolumuza bakacağız" diye konuştu.

Sergen Yalçın: "Kötü bir oyunla mağlup olduk"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Sivasspor’u tebrik ederek, “Bana göre hak edecek bir oyun oynayıp, haklı bir galibiyet aldılar. Bizden çok daha fazla mücadele ettiler. Daha fazla koştular, daha organizelerdi. Doğal olarak oyunu kaybettik” dedi.
Karşılaşma da erken hamle yaptıklarını ifade eden Yalçın, “Artık 3-1’den sonra 10 kişiyle çok oyunu çevirebilecek bir durumumuz yoktu. Öncelikle kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu maçtan çıkarmamız gereken dersleri çıkarıp, bundan sonraki kalan 3 lig, 1 kupa maçında iyi oyun oynayıp, tekrar bir geri dönüş yakalamak zorunda olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
DG Sivasspor karşılaşması öncesi ligde oynadıkları 7 karşılaşmada mağlup olmadıklarını hatırlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kötü bir oyunla mağlup olduk. Bana göre hak ettiğimiz bir mağlubiyetti. Ligde bu tür mağlubiyetler oluyor. Her zaman kazanamıyorsunuz. Sezonu erken açtık, oyuncularımızın tempolarının düşmesi gayet normal. Biz bu düşüşü zaten bu haftalarda teknik ekip olarak bekliyorduk. ‘Bu düşüşü nasıl engelleriz, nasıl bunun altından kalkarız’ diye aramızda çok konuştuk ama bazen bazı şeyleri engellemek maalesef çok kolay olmuyor. Ama bugün itibariyle özellikle takım savunması ve bireysel savunma, koşu mesafeleri, birlikte hareket anlamında sıkıntılı bir müsabaka oldu. Bu maçtan çıkarmamız gereken dersleri biz ve oyuncularımız çıkarak. Kalan 3 maça iyi hazırlanıp, en iyi şekilde ilk yarıyı bitirmek istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi