2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Türkiye, Portekiz ile karşılaştı. Porto’nun Dragao Stadı’nda 48 bin 10 biletleri taraftarın izlediği maçta millilerimiz rakibine 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası hayallerine veda etti.

 Portekiz 15. dakikada Otavio ve 42’de Jota ile 2-0 öne geçti. 65. dakikada Burak Yılmaz skoru 2-1 yapıp Türkiye’yi umutlandırsa da 85. dakikada Enes Ünal ile kazandığı penaltıda topu üstten auta gönderdi.

Maçın 90+4. dakikada Portekiz son sözü söyledi. Oyuna sonradan giren Nunes kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderip maçın skorunu 3-1 olarak belirledi. Dünya Kupası play-off’unda finale yükseldi. Türkiye ise 29 Mart Salı günü Konya’da Kuzey Makedonya’ya 1-0 yenilerek Dünya Kupası’na gidemeyen İtalya ile hazırlık maçı yapacak.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Burak Yılmaz, Milli Takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

Burak, "Bugün benim son maçımdı. Milli takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Bir bayrak değişimi gerekiyor. Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi