Süper Lig'in 22. haftanın en önemli maçı Trabzon'da oynandı.Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Trabzonspor bu sezonun flaşh takımı Sivasspor'u 2-1 yenmeyi başardı. 

Hüseyin Çimşir yönetimindeki Trabzonspor, Rıza Çalımbay'la bu sezon harikalar yaratan Sivasspor arasındaki müsabaka Nefesleri kesti.  Ligde bir maç eksiğiyle 41 puanı bulunan bordo-mavili takım, Demir Grup Sivasspor’u mağlup etmesi halinde, dün Beşiktaş galibiyetiyle puanını 43’e yükselterek ilk sıraya yükselen Medipol Başakşehir’den liderliği devraldı.. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından cezası 1 maça indirilen Norveçli golcü Alexander Sörloth ise takımdaki yerini aldı.

Sivasspor 90+3. dakikada Yatabere farkı 1'e indirdi. 2-1

Bir maç eksiği bulunan Trabzonspor kritik mücadeleden galibiyetle ayrılarak 44 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Demir Grup Sivasspor puanını 42’ye yükselterek haftayı üçüncü sırada kapattı

İlk yarı 2-0 Trabzonspor'un lehine sonuçlandı

Trabzonspor'da son anda yaşanan değişimde, Isınma sırasında sakatlanan Majid Hosseini'nin yerine Manuel Da Costa 11'de forma giydi. İlk yarı Alexander Sörloth'un ve Caner Osmanpaşa'nın da kendi kalesine attığı golle Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

298 hafta sonra lider

Bordo mavili ekip, karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak ligde 298 hafta sonra haftayı lider kapattı.

Trabzonspor, en son 2010-2011 sezonunun 29. haftasını lider kapamıştı. Bordo-mavililer, 22 Nisan 2011'de ligin 30. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından liderlik koltuğunu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Karadeniz ekibi, daha sonraki 9 sezonda haftayı lider kapayamadı. 

Editör: Haber Merkezi