Kartal’ın Umut’u var! 

Kasımpaşa deplasmanında 60. dakikada oyuna giren ve 71’de beraberliği getiren Umut Nayir, karşılaşmanın uzatma dakikalarında attığı golle siyah-beyazlıları 3 puana uçurdu.
Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa deplasmanında 2 kez geriye düşen Beşiktaş’ı, Umut Nayir uçurdu. Siyah-beyazlılar, 2-1 gerideyken 60. dakikada oyuna dahil olan ve 71. dakikada Gökhan Gönül’ün pasında beraberliği getiren 26 yaşındaki futbolcu, karşılaşmanın uzatma dakikalarında siyah-beyazlı ekibi 3 puana ulaştıran isim oldu.
Dakikalar 90+5’i gösterdiğinde Lens’in son çizgiden verdiği pasta topu filelere göndermeyi başaran Umut, bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti. Daha önce Gaziantep deplasmanında ve iç sahada oynanan Galatasaray derbisinde ağları havalandıran Umut Nayir, Kasımpaşa karşısında attığı 2 golle siyah-beyazlı ekibin hanesine 3 puanı yazdırmasını sağladı.
Umut Nayir, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’nde de 1’er kez ağları havalandırırken, Beşiktaş formasıyla toplamda 6 gol kaydetti.

Quaresma 3. kez Beşiktaş’a karşı forma giydi
 

Kasımpaşa’nın Beşiktaş’ı konuk ettiği mücadelede sahaya kaptan olarak çıkan Ricardo Quaresma, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş’a karşı kariyerindeki 3. maçında boy göstermiş oldu. Portekizli yıldız, siyah-beyazlı ekibe karşı ilk olarak 2007 yılında Şampiyonlar Ligi’nde rakip olurken, Porto formasıyla Beşiktaş’ın ağlarını 2 mücadelede de sarsan Quaresma, Kasımpaşa formasıyla da Beşiktaş’a karşı takımının en önemli kozu olarak sahaya çıktı. Beşiktaş’ın 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarında Porto ile karşılaştığı 2 maçta da forma giyen Quaresma, İstanbul’da Porto’nun 1-0 kazandığı maçta golü atan isim olmuştu. Quaresma, Portekiz’de Porto’nun 2-0 kazandığı karşılaşmada da yine fileleri havalandırmayı başarmıştı. Eski takımına karşı 88 dakika sahada kalan Quaresma, mücadelenin sonuna doğru yerini Khalili’ye bıraktı.

Beşiktaş 8 haftada 14 sıra yükseldi

üper Lig’in 14. haftasında Kasımpaşa deplasmanında Umut Nayir'in uzatmalarda attığı golle 3-2 galip gelen Beşiktaş, Başakşehir’in puan kaybettiği haftada 1 sıra daha atlayarak Sivasspor’un ardından 2. sıraya yerleşti. Bu sonuçla Beşiktaş, 8 haftada tam 14 sıra yükselmiş oldu.
Süper Lig’de Beşiktaş fırtınası esiyor. Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı Umut Nayir’in 90+5’te attığı golle 3-2 yenerek puanını 27 yapan siyah-beyazlılar, zirve yarışında önemli bir engeli geride bırakırken, Başakşehir’in puan kaybettiği haftada bir sıra daha yükselerek 2. sıraya kuruldu. Haftaya Başakşehir’in 1 puan gerisinde giren ve turuncu-lacivertli takımın Denizlispor deplasmanında 2 puan bırakmasının ardından rakibini geçen siyah-beyazlılar, Kasımpaşa karşısında hata yapmadı.

14 sıra yükseldi
Süper Lig’e kötü bir başlangıç yapan ve 6 maç sonunda topladığı 5 puanla küme düşme hattı olan 16. sırada yer alan Beşiktaş, ardından yakaladığı önemli çıkışla toparlandı ve basamakları tırmanmaya başladı. Ligde çıktığı son 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek hanesine 22 puan yazdıran Abdullah Avcı’nın öğrencileri, 8 haftada topladığı puanlarla 14 basamak birden yükselerek düşme hattından çıkıp 2. sıraya kuruldu.

Beşiktaş ilk kez geriden gelip kazandı

Süper Lig’in 14. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda karşı karşıya gelen Beşiktaş, 15. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında 2 kez geriye düşerken, 90+5’te Umut Nayir’in attığı golle sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla, bu sezon ilk kez ligde geriye düştüğü bir maçta 3 puan kazandı. Bu sezon Sivas, Gaziantep ve Trabzonspor karşısında geriye düştüğü maçlardan puansız ayrılan siyah-beyazlı ekip, sahasında oynadığı Çaykur Rizespor ve Başakşehir mücadelelerinde ise geriye düştükten sonra beraberliği yakalamıştı. Kasımpaşa karşısında aldığı kritik galibiyetle puanını 27’ye yükselten ve Başakşehir’in puan kaybetmesiyle ligde 2. sıraya yükselen Beşiktaş, bu sezon ligde ilk kez geriye düştüğü bir maçı kazandı. Siyah-beyazlılar UEFA Avrupa Ligi’nde son oynadığı Slovan Bratislava maçında da devreyi 1-0 geride kapatmış, ancak ikinci yarıda attığı gollerle maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.

Editör: Haber Merkezi