A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri yarı final maçında Polonya’yı 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada muhteşem bir geri dönüşe imza atarak 3-2 (19-25, 25-18, 23-25, 33-31, 15-11) mağlup etti ve finale yükseldi.

Omnisport Salonu’nda oynanan mücadelede taraftarının büyük desteğiyle final biletini elde eden Millilerimizde; Meryem Boz 36 sayı, Hande Baladın 16, Eda Erdem Dündar 15 (10 blok) ve Zehra Güneş 12 sayılık performanslarıyla galibiyette ön plana çıkan isimler oldular. 


Türkiye'nin finalde, diğer yarı final maçında Hollanda'yı 3-0 mağlup eden Almanya ile karşılaşacak. İki takım arasındaki mücadele, TSİ 19.30'da başlayacak.

Guidetti: ‘Olağanüstü bir mücadele sergiledik’

2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri yarı final maçında Polonya’yı 3-2 mağlup ederek adını finale yazdıran A Milli Kadın Voleybol Takımımızda başantrenör Giovanni Guidetti, karşılaşma sonrası galibiyeti değerlendirdi.
A Milli Kadın Voleybol Takım başantrenörü Giovanni Guidetti; “Böyle bir durumda sadece anın tadını çıkarmaya ve her şeyi oyuncularıma bırakmaya çalışıyorum. Kazanalım veya kaybedelim, tüm oyuncularım sahada olağanüstü bir mücadele örneği sergiledi. Her top için savaştık ve asla pes etmedik” dedi.

Editör: Haber Merkezi