Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Çaykur Rizespor ile Galatasaray, karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan müsabaka da  Halis Özkahya'nın düdük çaldı. maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Galatasaray 23 Ocak'ta evinde oynayacağı maç için avantaj yakaladı.

Hakem Halis Özkahya, VAR incelemesi sonucu Galatasaray'ın 90+3'te Emre Mor ile bulduğu golü faul gerekçesiyle iptal etti.

Çaykur Rizespor'un golünü 38. dakikada Fernando Boldrin atarken Galatasaray'ın sayısını 39. dakikada Emre Akbaba kaydetti.

Geçen sezon Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan maçta ayağı kırılan Emre Akbaba, 249 gün sonra yine Çaykur Rizespor maçına Galatasaray kaptanı olarak çıktı ve bir de gol attı.

Fatih Terim: “Rizespor ile içeride oynamak kolay değil”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, Rize deplasmanında oynamanın kolay olmadığını söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Fatih Terim Rizespor ile evinde maç oynamanın çok kolay olmadığını ifade etti. Terim iki günden bu yana hasta olduğunu belirterek, “Güzel bir maç oldu. Nasıl oynamamız gerektiğinin sinyallerini vermeye başladık. Topun sahibi olduk. Bazı önemli pozisyonlar bulduk. Rizespor ile içeride oynamak kolay değil. Emre’ye çok sevindim. Burada ayağı kırılmıştı. Onu da kazanmış oluruz. Lig hepimize ikinci yarı hayırlı olsun. Herkesin hakkında hayırlısı olsun" diye konuştu.

İsmail Kartal: “Final toplarını daha etkili yapabilseydik farklı olurdu”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada final paslarında daha etkili olmaları durumunda skorun daha farklı olabileceğini söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Çaykur Rizespor, sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin ikinci yarısının Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek, “İstanbul’a avantajlı gidebilmek için iyi hazırlandık. Gayet güzel kamp geçirdik. Morallerimiz iyiydi. Maça iyi başladık. Galatasaray ilk yarıda topla daha etkin oynadı ama biz bir gol bulduk. Tek şanssızlığımız vardı, golü attık, ancak çok çabuk gol yedik. Devreyi golsüz bitirebilseydik maçı kazanabilirdik. İkinci yarı, final paslarını daha etkili yapabilseydik daha farkı olurdu. Bugün takımım iyi mücadele ederek maçı berabere bitirdi. Her şey ikinci tur için İstanbul’daki maça kaldı. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi