Süper Lig'de 15. hafta maçında Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçta kazanan 2-1'lık skorla ev sahibi Demir Grup Sivasspor oldu.

Demir Grup Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 32.dakikada Fernando, 59. dakikada Emre Kılınç ve 90+7'de Ziya Erdal kaydetti. Fenerbahçe'nin golü 85'te Deniz Türüç'ten geldi.

Bu galibiyetin ardından ligde arka arkaya 7 maçını kazanan Demir Grup Sivasspor puanını 33'e yükseltti. Fenerbahçe 25 puanda kaldı.

undefined

Fenerbahçe'de Garry Rodrigues 90+5'te rakibine müdahalesi nedeniyle direk kırmızı kart gördü. Ozan Tufan ise arka arkaya iki sarı kart görerek kırmızı kart gören bir başka isim oldu.

Süper Lig'de gelecek hafta Demir Grup Sivasspor, Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Fatih Aksoy ve Emre Kılınç gördükleri sarı kartların ardından cezalı duruma düştükleri için Başkent deplasmanında forma giyemeyecekler. Fenerbahçe ise taraftarının önünde ezeli rakibi Beşiktaş'ı ağırlayacak.

PUAN DURUMU
1- Sivasspor (33)
2- Beşiktaş (27) -1 Maç
3- Trabzonspor (26) 1 Maç
4- Başakşehir (26) -1 Maç
5- Fenerbahçe (25)
6- Galatasaray (24)
7- Alanyaspor (23)

FENERBAHÇE'DE 1 DEĞİŞİKLİK
Süper Lig'in 15. haftasında lider Demir Grup Sivasspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçen hafta 5-2 kazandıkları Gençlerbirliği maçınin ilk 11'inde 1 değişiklik yaptı. Yanal, sakatlığı nedeniyle Sivas'a getirilmeyen Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sol bekte Nabil Dirar'a görev verdi. İstanbul ekibinde sakatlıkları bulunan Victor Moses ve Miha Zajc da Sivas'a getirilmedi.

RIZA ÇALIMBAY'IN ZORUNLU HAMLESİ
Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geçen hafta deplasmanda 2-0 kazandıkları BtcTurk Yeni Malatyaspor maçına göre bir zorunlu değişikliğe gitti. Çalımbay, geçen hafta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Hakan Arslan'ın yerine, bu karşılaşmada Ziya Erdal'a şans tanıdı.

GARRY RODRIGUES'IN GOLÜ SAYILMADI
Fenerbahçe deplasmanda oynadığı maça erken bir gol düşüncesiyle başladı. İlk dakikadan itibaren golü düşünen Fenerbahçe'de 4. dakikada Garry Rodrigues, Ozan Tufan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlarla buluşturdu. Rodrigues'in ofsaytta olması sebebiyle pozisyon GOL değeri kazanmadı.

SİVASSPOR'UN ARKA ARKAYA TEHLİKESİ
Fenerbahçe gibi ev sahibi Sivasspor da güçlü rakibi karşısında ilk dakikalarda gol aradı. İki takımın savunmadan daha çok hücuma önem vermesi nedeniyle tribünlerdeki taraftarlar bol pozisyonulu, heyecan dolu bir ilk yarı izledi. Hem Sivasspor hem de Fenerbahçe ilk yarıda önemli tehlikeler yarattı. Maçın 10.dakikasında Sağ kanattan ceza sahasına giren Emre Kılınç kale ağzına ortasını göndermek istedi ancak Serdar Aziz kayarak yaptığı müdahaleyle tehlikenin büyümesine engel oldu. Karşılaşmanın 13. dakikasında ise iyi bir pasla ceza sahasına giren Fernando plaseyle topu uzak direğin dibinden ağlara göndermek istedi ancak top az farkla dışarı çıktı.

SADIK ÇİFTPINAR DEVAM EDEMEDİ
Sivasspor'un etkili atakları sırasında Fenerbahçe savunması hata yapmamaya çalışırken, sarı-lacivertliler adına talihsiz bir sakatlık yaşandı. Maçın 18. dakikasında Sadık Çiftpınar, Fernando ile girdiği ikili mücadelenin ardından kendisini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyen ve sedye ile çıkan Sadık Çiftpınar göz yaşlarını tutamazken, yerine Zanka girdi.

FENERBAHÇE, SAMASSA'YA TAKILDI
Maçta dakikaların ilerlemesinin ardından bu kez Fenerbahçe gole yaklaştı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Vedat Muriqi ile Nabil Dirar'ın girdiği ver-kaçın ardından Dirar kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ancak savunma topu kornere yolladı. Maçta 30. dakikada Garry Rodrigues ceza sahasında çok şık bir vücut çalımıyla rakibinden sıyrıldı ancak şutunda kaleci Samassa topu kornere çeldi.

SİVASSPOR HIZLI HÜCUMLA GOLÜ BULDU
Fenerbahçe'nin kullandığı korner sonrasında hızlı hücuma çıkan Sivasspor, 32. dakikada golü buldu. Mert Hakan'ın müthiş pasında ceza sahasına giren Fernando, çok şık bir plaseyle topu ağlarla buluşturdu.

OZAN VE KRUSE NETLERİ KAÇIRDI
Sivasspor'un golüne hemen cevap vermek isteyen Fenerbahçe, ilk yarı bitmeden iki önemli pozisyon buldu. Maçın 33. dakikasında Vedat Muriqi fiziksel avantajını kullanarak topu önüne aldı ve kale ağzında bomboş durumda olan Ozan'a çevirdi ancak Ozan topu ıskaladı. Maçta dakikalar 45+3'ü gösterdiğinde bir net fırsat daha kaçtı. Ozan Tufan ceza sahasına taşıdığı topta penaltı noktası üzerindeki Kruse'ye bıraktı ancak Kruse'nin şutu farklı şekilde dışarı çıktı.

SİVASSPOR İKİNCİ GOLÜ BULDU
Karşılaşmanın ikinci yarısı, ilk yarıya göre daha düşük tempoda başladı. Hem Sivasspor hem de Fenerbahçe ikinci yarının ilk dakikalarında daha yapmamak adına savunmayı kalabalık tutmaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe oyun yeniden ilk yarıdaki görüntüsüne döndü. Maçın 59. dakikasında Sivasspor ikinci golü buldu. Ziya'nın ara pasında ceza sahasına giren Emre Kılınç, topu ağlarla buluşturdu. Sivasspor, seyircisi önünde skoru 2-0'a getirdi.

ERSUN YANAL'DAN İKİ HAMLE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor'un durumu 2-0 yapmasının ardından oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etti. Maçın 63. dakikasında Emre Belözoğlu'nun yerine Ferdi Kadıoğlu'nu sahaya süren Ersun Yanal, 71'de de Max Kruse'nin yerine Deniz Türüç'e görev verdi.

DENİZ TÜRÜÇ'ÜN GOLÜ YETMEDİ
Fenerbahçe iki farklı geriye düştüğü maçta oyuncu değişikliklerine rağmen bir türlü golü bulacak pozisyonlar üretemedi. Oyunun son bölümlerinde gol ve goller bulmak isteyen Fenerbahçe 85. dakikada farkı bire indirdi. Ozan Tufan'ın kendi yarı sahasından başlayarak rakip ceza sahasına kadar taşıdığı topta Deniz Türüç şut şansı yakaladı. Tecrübeli yıldız sol ayağıyla köşeye bıraktı ve Fenerbahçe skoru 2-1'e getirdi. Deplasmanda golü geç bulan Fenerbahçe, oyunun son bölümünde Deniz Türüç ile birkez daha gole yaklatı. 89'da Deniz Türüç köşeye bir şut gönderdi ama Samassa gole izin vermedi.

SÜPERFB

Editör: Haber Merkezi