Fenerbahçe, Kadın Futbol tarihinin ilk derbisini deplasmanda Galatasaray'ı 7-0 mağlup ederek kazandı.

Goller: 9' Fatma (pen), 13’ Berdan, 31', 34' ve 39' Shameeka, 40' Kennya, 51' Setenay

Galatasaray’da Daniels, 5. dakikada rakibini düşürdüğü için doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla oynanacak ikinci maç ise 2022 yılında belirlenecek bir tarihte Ülker Stadyumu'nda yapılacak.

KADIN FUTBOLUNDA İLK DERBİ 

Galatasaray ile Fenerbahçe kadın futbol takımları ilk kez derbi heyecanı yaşadı. 

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin bu yıl kurdukları kadın futbol takımları, kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak için Nef Stadyumu’ndaki dostluk maçında karşılaştı. İki takım futbolcuları ilk derbi mücadelelerine üzerinde "Kadına şiddete son diyoruz" yazısının bulunduğu pankartlarla sahaya çıktı. 

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ: OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM

Teknik Direktörü Nihan Su: “Tarihi bir maçtı. İlk defa böyle bir derbiye hazırlanmıştık. Kamp ortamımız da çok verimli ve etkiliydi. Oyuncularımızı hem mental olarak hem de fiziksel olarak çok iyi hazırladık. Oyuncularımı ve ekibimi kutluyorum.”

BAKANLAR, VALİ VE AKŞENER TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak için oynanan dostluk maçına büyük ilgi gösterildi. Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve çok sayıda davetli ile futbolsever tribünden takip etti.

Editör: Haber Merkezi