Fenerbahçe kadın futbolunda tarihi bir başarının sahibi oldu. Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi A Grubu lideri Fenerbahçe düşme hattında bulunan Kocaeli FK ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler 7-2 galip ayrılırken golleri 17. dakikada Mariana Jaleca, 22. dakikada Kennya Cordner, 42. dakikada Kübra (KK), 44 ve 45+2. dakikalarda Nina Kpaho, 55 ve 90. dakikalarda Shameeka Fishley attı.

102 gol attılar

7-2'lik galibiyetin ardından bu sezon başında kurulan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Süper Lig'deki ilk sezonunda 21 maçta 102 gole ulaştı. Fenerbahçe bu sonuça ligde 55 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü.  32 kez fileleri havalandırarak gol kraliçeliğinde zirvede yer alan Kennya Cordner ile 22 kez gol sevinci yaşayan Shameeka Fishley önemli katkı sağladı. 

İLK ÖZEL MAÇTA GALATARAY KADIN FUTBOL TAKIMINI 7-0 LA GEÇMİŞLERDİ

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi TRT'de yayınlacak Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi TRT'de yayınlacak

Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları, tarihte ilk kez karşı karşıya gelmişti. Kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla oynanan tarihi derbi, Nef Stadyumu'nda oynandı, kazanan Sarı Lacivertliler oldu. 5'te Daniels'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Galatasaray, kalesini kapatamadı. Fenerbahçe, Fatma, Kennya (2), Setenay ve Shameeka'nın hat-trickiyle sonuca gitti, sahadan 0-7'lik galibiyetle ayrılmıştı. (AJANSSPOR)

Editör: Haber Merkezi