Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan derbi mücadelesinde iki takımın forvetleri ön plana çıkıyor. Sarı-lacivertlilerin bu sezon başında Çaykur Rizespor’dan kadrosuna kattığı Vedat Muriqi attığı gollerle takımının galibiyetlerinde önemli rol oynarken, siyah-beyazlıların tecrübeli forveti Burak Yılmaz ise hem milli takım hem de takımında gösterdiği performansla göz dolduruyor.

Vedat: 9 - Burak: 5
Süper Lig’de geride kalan 15 haftada Fenerbahçe’nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi forma giydiği 14 müsabakada rakip fileleri 9 kez havalandırırken, 2 de asist yapma başarısı gösterdi. Muriqi attığı 9 golle sarı-lacivertlilere 9 puan kazandırdı. Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, sezon başında yaşadığı sakatlık sorunlarından sonra döndüğü takımında bu sezon 10 maçta 5 gol kaydetti ve 2 gole de katkıda bulundu.

Bakalım Lige Şampiyonluk parolasıyla başkayan ancak umduğu gibi götüremeyen Fenerbahçe mi? Lige adeta silik bir şekilde başlayan ancak sonrasında müthiş geri dönüşe imza atıp 3. lüğe kadar yükselen Beşiktaş mı kazanacak. Ligin 16. haftasına damga vurması beklenen dev derbi Pazar saat 19:00 da oynanacak. derbide fifa kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Editör: Haber Merkezi