Karşılaşmayı 22 sayı, 4 ribaund ve 5 asistle tamamlayan Sloukas maçın adamı seçildi. Datome 17, Guduric 13 sayı attı. 

Ayrıca Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'de bu yıl normal sezonu evinde mağlubiyet yaşamadan bitirmeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip, THY Euroleague'de bu sezon evinde oynadığı 15 maçı da kazandı. Fenerbahçe Beko yeni formatta normal sezonda sahasında bütün maçları kazanan ilk ekip unvanını elde etti.

Daha önce lider olarak play-off’lara katılmayı garantileyen Fenerbahçe Beko, bir sonraki turda Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak.

İki ekip, geçtiğimiz yıl Belgrad’da düzenlenen Final-four’da final için mücadele etmiş ve Fenerbahçe Beko finale yükselmişti.  

 Obradovic: Her zaman sonuna kadar savaşmanın bir yolunu bulduk

Son saniye basketiyle kazanılan maçtaHer zaman sonuna kadar savaştıklarının altını çizen Obradovic, önlerinde kendilerini bekleyen zorlu bir program olduğunu hatırlattı ve playoff serisinde Zalgiris Kaunas’a karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeljko Obradovic, maçla ilgili, “Normal sezonda son maçımızda. Maccabi için önemli olduğu kadar bizim için değildi. Bu da maça başlamadan önce belliydi. Maç başladığı andan itibaren ikimiz için de çok önemliydi. Basketbol oynamanın en güzle şekli de bu. O yüzden iki takımı da tebrik ediyorum. Oyuncularıma EuroLeague’de şu ana kadar yaptıkları için teşekkür ediyorum. Her zaman sonuna kadar savaşmanın bir yolunu bulduk. İnancımız var ve hep sonuna kadar oynayan bir takımız. Sezon içinde çok sorun yaşadık. Biz çok çalışmaya devam ettik, kadromuzdaki tüm oyuncuların potansiyelini kullanmaya çalıştık ve bundan dolayı EuroLeague’i ilk sırada bitirdik. Oyuncularımı bir kere daha tebrik ediyorum. Müthiş bir iş çıkardılar ve taraftarlarımıza da verdikleri destek için teşekkür ediyorum.” dedi.

Kendileri bekleyen zorlu bir program olduğunu belirten Obradovic, “Pazar günü Salı ve Cuma günü Türkiye Ligi maçları var ve antrenman yapmak için çok fazla vaktimiz yok. O yüzden bazı oyuncularla ilerlemek için zaman ayırmamız gerekiyor. Kendimizi de en iyi şekilde Zalgiris Kaunas’a karşı playofflarda hazırlamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Karşılaşmanın son saniye basketiyle kazanılmasıyla ilgili ise Obradovic, “Bu sezon bugünkü gibi son saniyede belli olan çok maç oynadık ama oyun şeklimizle gurur duyuyorum. Sonuna kadar savaştık ve asla pes etmedik.” ifadelerine değindi.

Fenerbahçe Beko: 78 - Maccabi FOX: 75

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Juan Carlos Garica (İspanya), Mehdi Difallah (Fransa)

Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed 3, Green 7, Kalinic 5, Melli 3, Ahmet Düverioğlu 2, Melih Mahmutoğlu 5, Tarık Biberovic 1, Sloukas 22, Guduric 13, Sinan Güler, Datome 17

Maccabi FOX: Dibartolomeo 9, Wilbekin 13, Caloiaro 6, O'Bryant 6, Black 23, Pargo 4, Roll 4, Avdija 10, Tyus, Cohen, Zoosman

1. Periyot: 20-20

Devre: 41-41

3. Periyot: 51-59

Beş faulle çıkan: 39.16 Datome (Fenerbahçe Beko)

Editör: Haber Merkezi