Fenerbahçe, ilk yarısı izleyenlere keyif vermeyen maçta Gaziantep FK'yı Kruse ve Muriqi'nin golleriyle 2-0 yendi. İkinci yarıda ise her iki takım da birçok gol pozisyonundan yararlanamadı.

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanına çıktı. Hafta arasındaki kupa maçında Kayserispor ile berabere kalan sarı kanarya ligin ikinci yarısına gaziantepi yenerek moralli başladı.

Maçın İlk yarısı 2 isabetli şutun çekildiği ve vasat geçen mücadelenin ikinci yarısı nefesleri kesti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Max Kruse ve 90+3'te Vedat Muriqi kaydetti. Gaziantep'in 1 gölünün Vardan döndüğünü hatırlatalım.

Fenerbahçe'de Vedat Muriqi 80. dakikada hava topuna çıkarken dirseğiyle rakibine faul yapınca maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu kartla beraber ligde cezalı duruma düşen gölcü oyuncu maçın duraklama dakikalarında ikinci sarı kartla kırmızı kart görerek kupadaki Kayserispor maçıda cezalı duruma düştü. Muriqi böylelikle ligdeki Başakşehir maçında forma giyebilecek.

Sarı kanarya Mutlak Şampiyonluk parolasıyla çıktığı sezonda aldığı bu galibiyetle 34 puana yükseldi haftayı 3. sırada tamamladı. Gaziantep FK ise 24 puanla 9. sırada kaldı. 

Fenerbahçe ligin 19. haftasında Medipol Başakşehir ile Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Gaziantep FK ise deplasmanda  Ankara ekibi Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

Editör: Haber Merkezi