Koç , Köln Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği 22. Yıl balosunda şöyle konuştu :

Altyapıda eskiden çok hata yapılmış. Altyapıyı oturtsam işler rayına girer. Sezon başı Altınordu'dan transfer ettiğimiz Berke'yi Atletico Madrid istiyor. Dereağzı'nda yemekhanede çalışan adamın 14 yaşındaki oğlu Porto'da oynuyormuş. Halası çocukları gitmiş oraya. Maaş vermiyorlarmış. Ev kirası ve yemek. Onlarca oyuncuyu Ya tutarsa diye alıyorlarmış. Burnumuzun dibindeki çocuğu alıp götürüyorlar.

Reyes transferinden ben de utanıyorum. Ama nereden bilebilirdim. 20 yaşında Meksika Milli Takımı'nın kaptanı. İslam Slimani geldiğinde 'En iyi santrfor' dediler. Böyle olacağını nereden bilebilirdim?

Artık büyük maliyetli, son durak kontrat yapan, yaşlı oyuncuları getirme dönemi Türkiye'de bitmiştir. Bütün kulüpler için bitmiştir. Buradaki genç yetenekleri Fenerbahçe'ye kazandırmak sizin sorumluluğunuz.

Hedefimiz her 4 senede 3 kere Şampiyonlar Ligi'ne kalmak. Oradan gelecek gelirler ve kendi öz kaynağımızdan yetiştireceğimiz ve keşfedeceğimiz gençleri kadromuza katıp, parlatıp değer yaratmak şeklinde konuştu .

Fenerbahçe tarihinin en kötü sezonu geçirdiğini unutmamak gerekiyor .

Editör: Haber Merkezi