Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Kruse, 32. dakikada Ozan Tufan ve 58. dakikada Vedat Muriç kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 45+5. dakikada Atiba'dan geldi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe'nin puanı 28'e yükseldi. Beşiktaş 27 puanda kaldı.

Jailson, 9 hafta sonra stoperde

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Jailson, 9 hafta sonra sarı-lacivertli ekipte stoper olarak Beşiktaş derbisinde sahaya çıktı.
Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş ile evinde derbi mücadelesine çıkan Fenerbahçe’de Jailson 9 hafta sonra stoperde görev aldı. Süper Lig’in ilk 7 haftasında savunmada görev yapan Brezilyalı orta saha Antalyaspor maçının ardından 5 mücadelede ön libero olarak yer aldı. 3 müsabakada kadroda olmayan 24 yaşındaki futbolcu, ligin 16. haftasında oynanan Beşiktaş derbisinde Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından ilk 11’de savunmada görev verildi.

Robin van Persie derbide

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Robin van Persie, sarı-lacivertlilerin Beşiktaş ile oynadığı derbi mücadelesini locadan takip etti.
Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Robin van Persie de takip ediyor. 2015-2018 yılları arasında 2.5 sezon Fenerbahçe formasını terleten Hollandalı yıldız futbolcu, sarı-lacivertlilerin özel daveti üzerine derbi için İstanbul’a geldi. Maç boyunca heyecanlı gözüken Persie’ye tribünlerden tezahüratlarda bulunuldu.

Beşiktaş'ta Lens cezalı duruma düştü

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmanın 31. dakikasında Ozan Tufan’a yaptığı hareket sonrasında sarı kart gören Jeremain Lens cezalı duruma düştü.
Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe deplasmanına giden Beşiktaş’ta karşılaşmanın 31. dakikasında Ozan Tufan’a yaptığı hareket sonrasında sarı kart gören Jeremain Lens cezalı duruma düştü. Hollandalı futbolcu, önümüzdeki hafta Vodafone Park’ta oynanacak olan Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyemeyecek.

Kadıköy kapalı gişe

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini toplam 44 bin 526 taraftar izledi.
Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi için tribünleri 44 bin 526 biletli taraftar doldurdu. Sarı-lacivertlilere 42 bin 358 taraftar, siyah-beyazlı ekibe de 2 bin 168 seyirci destek verdi. Çok sayıda Fenerbahçe taraftarı da derbi heyecanını yerinde izlemek için stat çevresinde bulanan mekanlarda maçı takip etti.

Fenerbahçe’de 9 futbolcu ilk kez derbide

Fenerbahçeli futbolcular Luiz Gustavo, Vedat Muriqi, Deniz Türüç, Altay Bayındır, Maz Kruse ve Tolga Ciğerci, ilk kez Beşiktaş derbisinde sahada yer alırken, Adil Rami, Mevlüt Erdinç ve Zanka ise yedek kulübesinde müsabakayı takip etti.
Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertli 9 futbolcu ilk kez Beşiktaş derbisi heyecanı yaşadı. Sarı-lacivertli takımda Luiz Gustavo, Vedat Muric, Deniz Türüç, Altay Bayındır, Max Kruse, Tolga Ciğerci ilk 11’de sahaya çıkarken, Adil Rami, Mevlüt Erdinç, Zanka da mücadeleye yedek kulübesinde başladı ve teknik heyetten şans bekledi.
Fenerbahçe'de ilk kez 11 heyecanı yaşayan Muriqi ve Kruse, Beşiktaş ağlarına 1’er gol bıraktı.

Beşiktaş’ın galibiyet hasreti 20 maça çıktı

Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe’ye deplasmanda 3-1 mağlup olan Beşiktaş’ın, Ülker Stadı'ndaki galibiyet hasreti 20 maça çıktı. Beşiktaş, rakibi karşısında son 20 maçta 12 yenilgi, 8 beraberlik aldı.
Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe deplasmanına giden Beşiktaş, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla siyah-beyazlıların Ülker Stadı'ndaki kazanma hasreti de 20 maça yükseldi. Son olarak Rıza Çalımbay’ın teknik direktör olduğu dönemde, 17 Nisan 2005 tarihinde Kadıköy’de 4-3 kazanan Beşiktaş, o tarihten bu yana çıktığı 20 maçta da galibiyet alamadı. Rakibi karşısında ilk yarıda Kruse ve Ozan Tufan’ın attığı gollerle 2-0 geriye düşen ve ilk yarının uzatma dakikalarında Atiba’yla farkı 1’e indiren siyah-beyazlılar, ikinci yarıda Vedat’ın golüne engel olamayınca maçı 3-1 kaybetti. Son galibiyetini aldığı 2004-2005 sezonundan bu yana Fenerbahçe ile deplasmanda 20 kez karşılaşan Beşiktaş, bu maçlarda 12. yenilgisini alırken, 8 mücadele de beraberlikle sonuçlandı.

Editör: Haber Merkezi