31 Mart'ta Kesmetepe beldesinde bin 97 oyun geçerli sayıldığı seçimde CHP adayı Hasan Koca ile Demokrat Parti adayı Yusuf Parlak eşit oy almıştı. İlçe Seçim Kurulu bu eşitliğin ardından kura çekilmesine karar verirken, CHP adayı Hasan Koca kura çekimine itiraz ederek konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı. YSK ise CHP Adayı Hasan Koca'nın itirazını değerlendirerek beldede seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

Bu kararın ardından seçimin 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılmasına karar verildi. Kesmetepe beldesinde bugün yenilenen seçim için seçmenler yeniden sandık başına gitti. Sabah saat 08.00'dan itibaren beldede oy

kullanılacak yerlere giden vatandaşlar, oylarını kullanmaya devam ediyor. 5 adayın yarıştığı seçimde bin 205 seçmen 6 sandıkta oylarını kullanıyor.
Adıyaman merkez mahalle de seçime gitti 
31 Mart 2019 Seçimlerinde merkez Petrol Mahallesi Muhtarlığına tek başına aday olan Ramazan Bali’nin Petrol Mahallesi'nde ikametinin 6 ayı doldurmaması nedeniyle mazbatası iptal edilerek yeniden seçime gidildi. Adres değişikliği nedeniyle mazbatası iptal olan ve iptal edilen seçimden sonra 6 ay ikamet şartı süresini dolduran Ramazan Bali, 883 seçmenin bulunduğu mahalleye yeniden muhtar adayı oldu. Tek muhtar adayı olarak seçime giren Ramazan Bali’ye, mahalleli de büyük ilgi gösteriyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan muhtar adayı Ramazan Bali, “31 Mart seçimlerinde Petrol Mahallesi Muhtarlığına tek adaydım zaten, başka bir aday yoktu. İkamet değişikliğinden dolayı mazbatam iptal edildi. Şart doldurulduğu için yeniden seçim yapıldı, yine tekim, tek adayım. Allah hayırlı ve uğurlu etsin. Zaten köylüm beni benimsemiş, mahalle sakinlerim beni benimsemiş. Burada hoşgörü ile yapılan bir seçimdir, herhangi bir sıkıntımız yok” diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi