Vali Erin bugün çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Siverek'teydi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in bir diğer durağı Bölgenin ilk ve tek kayak Merkezi olma özelliğinde olan Karacadağ Kayak Merkeziydi. Vali Erin Karacadağın zirvesinde kayak merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra kayak merkezinde ki vatandaşlarla hasbihal etti. Vatandaşların Erin'e yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

Karacadağ Hakkında birkaç bilgi

Karaca Dağ, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yaklaşık olarak ortasında, Diyarbakır havzası ile Siverek Platosunu kuzey-güney doğrultusunda ayıran sönmüş yanardağ. En yüksek yeri 1952 m'dir. Karacadağ volkanı akışkan lavların oluşturduğu kalkan yanardağ yapısındadır.120 km çapa, 8000 km²'lik alana sahiptir. %2 gibi oldukça düşük yamaç eğimine sahiptir. Bazaltik lavlardan oluşur. Püskürmeler üç farklı dönemde olmuştur.  Karacadağ; Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerinin topraklarına yayılır.

Volkan üst miyosende faliyete başlamış, zamanımızdan 100.000 yıl öncesine kadar lav püskütmüştür.  Karacadağın oluşmasında Arap levhasının Anadolu Levhasına yaptığı baskı temel nedendir. Dağın Diyarbakıra bakan kısmı incede olsa toprak bulunduğundan tarıma uygun, Siverek tarafına bakan kısmı alanları irice taşlı olduğunda tarıma uygun değildir. Ancak bölge halkı nispeten küçük taşların olduğu yerlerde taşkarı kazıp tarıma elverişli hale getirmiştir. Dağ yoğun olarak hayvan otlatmada kullanılmaktadır.

Karacadağ çevresindeki step iklimi hakimdir.Yazlar sıcak ve kuraktır. Kışlar soğuk ve yağışlıdır, en faza yağış kışın düşer. En çok yağışın kışın, en az yağışın yazın olduğu Akdeniz yağış rejimi etkilidir. Yakın yıllara kadar üzerinde ormanlar daha fazla iken günümüzde ancak kuytu alanlarda kalmıştır. Meşe, Çitlembik, Alıç, Menengiç, Ahlat, Dişbudak arazide görülen ağaç türleridir.1400 m yüksekliğinden sonra ağaç türleri görülemez,geven ve pişik geveni ortamı kaplar. Karacadağın üzerinde ışınsal doğrultuda yazları kuruyan dereler yer alır.

Editör: Haber Merkezi