İşte o açıklamalar

Gülpınar; yaptığı açıklamada Kuran'ı Kerim'den  Nisa Suresi   "Emaneti ehline teslim ediniz"  Ayetine binaen : "Yarın mahşer gününde Allahu Teala'nın karşısına çıktığınız zaman Allah o emaneti bize (ehil kişiye) verdiğiniz için "İnşaAllah" sizden hesap sormayacak. Çünkü ben sizden aldığım bu emaneti Allah'ın rızasına uygun olarak kullandım." Cümlesi ulusal basında ve çeşitli mecralarca kırpılarak art niyetli  bir şekilde servis edildi. Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar bir hafız olduğu için pek çok açıklamalarında Kur'anı Kerim'den örnekler vermesi ve kendine has duruşuyla siyasi bir anlayışa sahip olmasıyla biliniyor. Siyasetin yozlaştığı bugünkü ortamda siyasi geçmişleri tartışmalı olan kişi ve kesimlerce bu duruşun eleştirilmesi siyasi atmosferin bir girdapta olduğunun göstergesidir.  

Gülpınar'ın yapmış olduğu açıklamaları dün sitemizden paylaşmıştık.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan ve İYİ Parti Gen. Bşk. Yard. Ümit Özdağ şahsi hesaplarından yaptığı açıklamalarda konuşmanın belirli bir kısmını kırparak Vekil Kasım Gülpınar aleyhinde mesnetsiz iddialarda bulundular. 

Özkan ile Özdağ'ın yaptığı paylaşımlar kamuoyunda çok ciddi tepkilere neden oldu. Ergenokon Davasının Eski tutuklusu Tuncay Özkan ve Eski MHP'li Özdağ'ın sahip olduğu geçmişler, dik duruşuyla bilinen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile ilgili açıklamalarını da bu minvalden değerlendİrmek lazım.

Urfa halkı bu paylaşımlara sosyal medyadan ciddi tepkiler verdi.

İşte bu tepkilerden bazıları.

Editör: Haber Merkezi