Edirne'de kâğıt toplayıcılığı yaparak Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki ailesine bakmaya çalışan Hüseyin Timur sokakta bulduğu ve içinde cüzdan, para, telefon ve banka kartı olan çantayı sahibine teslim etmişti.

Timur'un bu davranışı ailesi tarafından da takdirle karşılandı. Türkiye'nin kalbini kazanan Timur ve Siverek'te yaşayan ailesi Sabah'a konuştu. Hüseyin Timur, "Alnımın teriyle günde kazandığım 80 liranın 60 lirasını eşime, çocuklarıma gönderiyorum. Siverek'te kirada oturuyoruz. Tek isteğim memleketimde iş bulup, çocuklarımın yanında olmak" derken, Yasemin Timur ise kocasıyla gurur duyduğunu söyledi.

KİRADA OTURUYORLAR

Hüseyin Timur'un Siverek'te yaşayan eşi Yasemin Timur ise 3 çocuğu Nesih (6), Mustafa (5) ve Zafer (3) ile kiracı olduğu evde yaşam mücadelesini sürdürüyor. Eşiyle gurur duyduğunu söyleyen Yasemin Timur (32) "Eşim borçlarından dolayı memleketini ve çocuklarını bırakmak zorunda kalıp çalışmaya gitti. Hiçbir zaman evine haram bir lokma getirmemiştir. Onunla gurur duyuyoruz, böyle duyarlı davranış sergilemesi beni sevindirdi. Ben de tek başıma 3 çocuğuma bakıyorum, evimiz kira, çocuklarımla birlikte yaşamımızı sürdürüyorum" şeklinde konuştu.

İŞ BULAMAYINCA EDİRNE'YE GİTTİ

Hüseyin Timur'un 33 yaşındaki ağabeyi Hasan Timur, kardeşinin böyle bir örnek davranış sergilemesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek "Kardeşim Siverek'te iş olmadığı için Edirne'ye çalışmaya gitti, böyle bir olayın yaşandığını duyunca kardeşimin adına yakışanı yaptığını gururla öğrendik. Maddi sıkıntısı olduğu için memleketten uzakta, çocukları her gün babasını istiyor" dedi.

KAYNAK: SABAH

Editör: Haber Merkezi