AB uyum komisyonu başkanı Ak Parti MKYK üyesi ve Şanlıurfa milletvekili Mehmet Kasım Gürpınar’ın girişim ve destekleri sayesinde Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi ve Siverek Meslek Yüksekokulu bünyesinde Genç Ofis  gençlerin hizmetine sunuldu.

Eyyüp Cenap Gülpınar Genç Ofis'i Siverek Meslek Yüksek Okulu müdürü ve Öğretim Görevlisi Mustafa Alpsülün ile Gençlik Merkezi müdürü Ahmet Yıldız tarafından 2020 mart döneminde projelendirilmiş ancak pandemi koşulları nedeniyle 2021 eylül döneminde hayata geçebilmişti.

Projelendirme aşamasından sonra Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik arasında protokol imzalanmış ve bu protokole istinaden çalışmalar yürütüldü. AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar söz konusu aşamaların tamamını yakından takip ederek projeye büyük destek sağladı.

2021-2022 eğitim öğretim yılında faaliyetlere başlayan genç ofis, üniversite öğrencilerinin; sportif, sanatsal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu konuda yaptığı bazı çalışmalar şunlardır:

  • Siverek İlçe müftülüğünde  katkılarıyla mevlid-i nebi etkinlikleri, mezun öğrencilerden tecrübe paylaşımları, halk eğitim merkezimizin desteği ile yapılacak olan kurs etkinlikleri, sportif turnuvalar vs.
  • Ayrıca robotik kodlama çalışmaları, green box teknolojisi ile hobi faaliyetleri yürütülecek.

KAYNAK: HABERURFA.COM

Editör: Haber Merkezi