Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'dan yardım eli

Siverek'te Daha önce haberlere konu olan Şair İbrahim Rafet Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi lösemi hastası Birgül Köse’nin iyileşmesi için başta Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar olmak üzere,

Siverek ilçesi ile Türkiye’nin birçok yerinden hayırseverler seferber olurken, 2-8 Kasım Lösemi Çocuklar Haftası dolaysıyla okul arkadaşları da Birgül’e moral amacıyla sürpriz yaptı.

Öğrenci ve öğretmenler ilk derslerini maske takarak işledi. Birgül rahatsızlığı nedeniyle geç geldiği okulda ve sınıfında arkadaşlarını kendisi gibi maskeli görünce şaşkınlığını gizleyemezken,öğretmeni ve sınıf arkadaşları, sınıfa giren Birgül’e sarılarak moral verdi.


Okula geldiğinde Bütün okulu maskeli görünce şaşırdığını belirten Birgül Köse, "Daha sonra onlara neden maske taktıklarını sorduğumda bana moral olsun diye taktıklarını söylediler, hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sınıf arkadaşlarından Birgül'e duygusal mesaj

Birgül 'ün bir Sınıf arkadaşı , "Bu maskeleri takmamızın nedeni rahatsız olan Birgül arkadaşımıza moral ve destek olmak içindi. Arkadaşımızın iyileşmesini ve okula herkes gibi düzenli olarak gelmesini istiyoruz. Birgül'ün sınıf arkadaşları olarak çok özlüyorüz dedi. hikaye okuma saatimizde arkadaşımı görünce ağladım, inşallah kısa zamanda iyileşir ve sağlığına kavuşur” şeklinde konuştu.

 Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu: Birgül kızımız için farkındalık yaratmak istedik

 
Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Şair İbrahim Rafet Ortaokulumuzun 6. Sınıf öğrencisi lösemi hastası Birgül kızımıza moral ve destek olma amacıyla, okulumuzda maske takarak farkındalık oluşturmak istedik. Bu farkındalığın farkında olan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Tosun lösemi hakkında bilgi verdi

Okulda yapılan etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Nedim Lale ile Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Tosun da katılırken, Başhekim Tosun öğrencilere lösemi hastalığı hakkında bilgi aktardı. 

Editör: Haber Merkezi