Siverek sömestr karnelerini aldıktan sonra ortadan kaybolan Bünyamin ve Melike Baturalp kardeşler, polis AFAD ve jandarma tarafından yapılan özverili çalışmalar neticesinde Şanlıurfa’da bulundu.

Kamera kayıtlarında en son Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde görülen çocuklar Hilvan Siverek arasında kırsal mahallelerinde yoğunlaşmıştı. Bütün birimlerin özverili çalışmaları sonucu çocukların izine Şanlıurfa Otogarında rastlandı.

Aramalarını bu istikamette yoğunlaştıran ekipler Şanlıurfa şehir merkezinde yapılan çalışmalar sonunda çocuklar Topçu Meydanı civarında bulundu.

Kaybolan çocukların çocuk şubeye götürüldüğü öğrenildi. 

Hastane çıkışında abla Medine Baturalp, gazetecilerin "Neden evden kaçtınız" şeklindeki sorusuna, "Karnemiz çok kötü olduğu için" diye yanıt verdi.

Geceyi bir binan giriş katındaki merdiven arasında yatarak geçirdikleri öğrenilen çocukların çok üzgün oldukları görüldü.

Polisin bulduğu kardeşler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen kardeşlerden Medine Baturalp, karne notlarının kötü olması nedeniyle evden kaçtıklarını söyledi. Siverek’ten Şanlıurfa’ya nasıl geldikleri öğrenilemeyen iki kardeşin ailesine teslim edileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi