Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nce Sözleşmeli Zabıt Katipliği ve Sözleşmeli İcra Katipliği başvurusu yaparak sıralamaya giren adaylara klavye uygulama sınavı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen sınavın sonuçları açıklandı. Sorgu ekranına buradan ulaşabilirsiniz.


2021 Zabıt Katibi Sınav Metinleri Ne Zaman Yayımlanır?
Bu soru 2021 Adalet Bakanlığı personel alımı ilanında şu şekilde cevaplanmıştır;


Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak,

Adayların uygulamalı sınavda en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı, yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları ile kelime ve satır atlama nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. 
Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması veya iki ve üzeri satır ya da toplam 14 ve üzeri kelime atlanması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir. (Uygulamalı sınavda aday F ya da Q klavyeden herhangi birini seçebilecektir. Değerlendirme yapılırken büyük/küçük harf ve noktalama işaretleri dikkate alınmayacaktır.)

Editör: Haber Merkezi