Siverek’te eski adı Daralık olan Burçalık kırsal mahallesi caminde İmam Hatiplik yapan Osman Çilenti nin eşi Rahmine Çilenti eşinin ölümünde birden çok ihmalin olduğunu iddia etti.
Rahime Çilenti yapmış olduğu açıklamada; Eşim yeni tip Korona Virüs (Covit-19) hastalığına yakalanan bir hastanın cenazesini yıkadıktan sonra bu hastalığı kaptığını iddia etti. 


Çilenti, eşinin bu hastalık ile yaşadığı stres yüzünden kalp krizi geçirerek vefat ettiğini söyledi. Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Rahime Çilenti ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığına dilekçe ile müracaat ederek eşimin şehit sayılması yönünde talepte bulunacağını açıkladı.


Siverek İlçe Müftülüne bağlı Burçalık kırsal mahallesi Caminde İmam hatip olarak görev yapan Osman Çilenti Pandemi süreci nedeniyle ayrıca Devlet Hastanesinde cenazelerin yıkanmasında görevlendirildi. Kendisi ile birlikte 5-6 imam daha aynı görev tevdi edildi. 

Mobbing iddiası

Rahime Çilenti açıklamasının devamında; 
En son vefat eden bir Covit-19 lu hastanın vefat etmesi üzerine yeterli koruyucu malzeme ekipman verilmeden cenazeyi yıkadıktan üç gün sonra salgın hastalık belirtileri göstermeye başladı, Eve geldiği zaman o gün koruyucu elbise diğer malzemeler olmadan sadece kendi maskesi ve kendi eldiveni ile cenazeyi yıkadığını ve 16.08.2020 tarihinden itibaren kendisini evde karantinaya aldı ayrıca test yaptırdığını pozitif çıkan test sonucu sonrası 18.08.2020 tarihinde Whatsapp üzerinden ilçe müftülüğünde yetkili kişilere test sonucunu attı ama yetkililerin test sonucunu Whatsapp üzerinden kabul etmeyip kendilerine resmi evrakın fiziki olarak istediklerini belirtti. Vefat etmeden bir gün önce görevlendirme yapıldıktan sonra kendisi ile ilgili tutulmuş bir tutanaktan dolayı ifadesine başvurulması gerektiği kendisine iletildiğini, Çok halsiz olduğunu konuşamayacağını belirtmesine rağmen telefonla ifadesi alındı sonrasında verdiği ifade eve getirilip imzalattırıldı, Korona olduğu sırada yaşadığı kendisine yapılan baskı , stres ve mobbinge dayanamadı.
Eşim Osman Çilenti İfadesi alındığı günün gecesinde vefat etti, yaşanan olayda sorumlu olanların soruşturma açılarak en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi