Siverek ilçesi  Yeni sanayi sitesinde  3500 m2 alan üzerinde  yapılması planlanan tekstil fabrikasının temel atma törenine T.B.M.M AB. Uyum Komisyon Başkanı Ak parti MKYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve ilçe bürokratlarının katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlk olarak Baqchı Tekstil yönetim kurulu başkanı Onur Baqchı küsüye çıkarak   ‘’200 kişiden fazla kişi ye istihdam sağlamanın haklı guru içindeyiz. Yeni yapacağımız tekstil fabrikamızın çalışan sayısını 400’e çıkararak, ülke ekonomisine ve yöre halkına ekonomi anlamında katkı sağlayabilecek olmanın sevincini yaşıyoruz’’ dedi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak kürsüde yaptığı konuşmada;

‘’Böyle bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bölgemiz yatımcılarının ilgisini çekebilecek, altıncı teşvik bölgesi olmasından dolayı İlçemiz yatırımcıların gözdesi olabilecek bir noktada o yüzden bugün ki bu yatırımın diğer yatırımcılar için bir ön açma olduğunu düşünüyorum. Özelliklede ben buradan Milletvekilimiz Sn. Kasım Gülpınar’ın katkılarından bahsetmek istiyorum. İlçemize yatırımcıyı çekme noktasında  en önemli güven unsuru olarak sayın Milletvekilimizi görüyoruz. Siverek’te umut verici olduğu içinde Allah kendisinden razı olsun.  Organize sanayi bölgesi oluşturuyoruz. Vekilimizin ciddi çalışmaları ve çabaları söz konusu. Başkanlığım süresince   bizleri hiç yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar ve Genel Müdürlükleri’nde Siverek’in ihtiyacı olduğu her noktada bizlerden yardımını esirgemedi.  Organize sanayi bölgesinde  yol sorunuzum kaldı. Onu da halletmek üzereyiz. Alt yapısı yıl sonuna kadar bitirilerek, üst yapısını 2022 yılında bitireceğiz inşallah. Kalkınma ajansından ciddi bir hibe aldık. 11 milyon TL 5 fabrika finansmanı belediye olacak şekilde aldık. Bununda müjdesini Siverek halkına vermek istedim. Fabrikanın yapılmasında ve bu gün burada olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum . ‘’dedi

Millettekili Kasım Gülpınar kürsüdeki konuşmasında:
‘’Değerli hemşerilerim uzun bir zamandan sonra aranızda olmaktan memnuniyetimi belirtmek isterim. Malum Dünya’nın  geldiği noktaya baktığımızda bundan yaklaşık 15-16 ay önceye hiçbir zaman tahayyül dahi edemeyeceğimiz bir  manzarayla karşı karşıya kaldık. Bir anda, tabi ister istemez biz iş ve icraatlarımız etkilemek zorunda kaldı. Bu iş ama Siverek’inde çiçeği burnunda Belediye başkanımız  Ayşe Çakmak ile berabereler Siverek’in faydasına olacak. Bütün iş ve işlemleri Ankara’da takip etmekten geri durmadım ama fiziki olarak gelip gitme şansını henüz yakalamış değiliz. Bugün uzun bir aradan sonra gelme fırsatımız oldu. Bu tabiki en önemli gelme sebeplerimizden biri belki de birincisi aslında böyle bir yatırımın Siverek’te canlanacak olması, istihdam gibi bugün Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük sorunlarından biri olan istihdamın önündeki engeli birazda olsa bertaraf edebilecek. Bu yatırıma hep birlikte şahitlik edebilmek için hep birlikte imza atabilmek için sizlerle bir arada olmayı arzu ettim. Rabbim nasip etti sabahtan çıktık bugün burada birazdan hep birlikte sizlerle bu temelli atılmasında emeği geçen herkese dua ederek teşekkür ederek hep birlikte vesile olacağız inşallah.

Tabi değerli dostum Onur  Baqchi bey Siverek’e ilk geldiği günden beri Siverek’e olan  özel ilgisini hep birlikte müşahede ettik. Onun içinde o yatırımcı arzusu ve yatırımcılık hevesi gerçekten bizleri fazlasıyla memnun etti. Gönül ister ki bu tür yatımlarım Siverek’te çoğalması, tabi bunun için en önemli faktörlerden  biri bizimde üzerinde hassasiyetle durduğumuz en çok önem verdiğimiz proje hatta iki projemiz var aslında. Siverek’in hem acil anlamda hem geleceğe yönelik şimdi projeler günü birlik projeler vardır. Bugünü kurtarır, bir iki seneyi kurtarır ama birde öyle projeler öyle yatırımlar vardır ki gelecek nesillere yaptığınız yatırımlardır. Bunu hem lezzeti hem de bereketi çok farklı olur. İşte benim özellikle benim milletvekilliğim dönemimde, değerli arkadaşlarımızla beraber, değerli İlçe Başkanım, değerli Belediye Başkanım, değerli Encümenlerimiz ve  partimizin değerli yönetim kurulu üyeleriyle hep birlikte ortak bir şekilde imza atığımız ve inşallah gerçekleşmesini hep birlikte şahitlik edeceğimiz Allah nasip ederse o günleri de göreceğimiz günlerin yakın olduğunu düşündüğümüz iki tane projemiz vardır. Bir su projesi  biliyorsunuz, su demek hayat demek. Siverek gibi büyük  ilçenin ömür boyu bir nesil iki nesil bizi rahatlatacak ve onların duasını ve gelecek nesillerinde duasını alacak bir proje. Tabi diğer projede en az su kadar önemli olan iş, istihdam meselesine vesile olacak o sorunumuzu inşallah kökten çözecek organize  sanayi meselemiz. Organize sanayimizde Ayşe Başkan ,Başkanlığa geldikten sonra sağ olsun çok koordineli bir şekilde Ankara’da bunla iliği çok  ciddi temaslarda bulunduk. Bizim Kalkınma Ajansından belki de hiçbir yerin alamayacağı kadar bir miktarı  bir hibeyi kişisel çabalarımızla orada 11 milyon TL gibi çok ciddi bir rakamı biz Siverek için sözünü aldık, taahhütte bulunuldu. İnşallah Organize Sanayi faaliyete geçtiğinde Siverek’e çok yeni yatırımlar tesis edebilecek ve istihdamın önündeki bu büyük engeller  kalkmış  olacak. Gençlerimizin artık dışarda iş aramak zorunda kalmadığı ve gençlerimizin Siverek’te istihdam edildiği ekmek parasını rızkını Siverek’te  kazandığı ortamlara hep birlikte kavuşacağız, Allah inşallah nasip ederse.
Biz tabi iyi niyetle halisane bir şekilde bütün bu hizmetlerin bir an önce gerçekleşmesi için elimizden  gelen gayreti gösteriyoruz ama zaman zaman tabiki bürokratik engeller  ve tabii ki dünyanın karşı karşıya olduğu şartlar göz önüne getirdiğimizde dünyanın ekonomisi dahi küçülürken yani dünyanın tüm gelişmiş  Ülkelerinde yüzde dörtler beşler hatta yüzde yirmilerde ekonomilerinin küçüldüğü bir dönemde Siverek’te bu yatırımız imza atılıyor olması bizim için çok büyük bir memnuniyet verici inşallah açılışında hep birlikte yaparız bu inşaat bir an önce burada ayağa kalkar ve 200 istihdam 400 istihdama çıkar daha fazla yatırım gelir  burası pilot bölge olarak inşallah ilan edilir tekstil konusunda Özelikle biliyorsunuz biz tarım ve  hayvancılık bölgesiyiz ama inşallah Siverek sanayi bölgesi olarak anılmaya başlar ve bunda emeği geçenlere vatandaşlarımız bir Allah razı olsun bir dua etmeleri yeterli bizim için bir Allah razı olsun demeleri bile  bizim için en büyük onur ve kıvanç kaynağıdır.

Allah hepinizden razı olsun bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadınız. Hayırlara vesile olsun inşallah bu yatırım emeği geçenlere ben tekrar şükranlarımı sunuyorum. Allah bol ve bereketli kazançlar nasip etsin burada birçok gencimize ve hemşerilerimizede bereketli rızık kapıları açılsın tekrar hepinizi Allaha emanet ediyorum tekrar hayırlı olsun. Diyerek temel atma törenine geçildi.

Editör: Haber Merkezi